martes, 30 de noviembre de 2010

ENDESA GESTIONA PROP DE 500.000 QUILOS DE RESIDUS DURANT EL 2010 A LES COMARQUES DE GIRONA


·         La gestió i el tractament de bona part d’aquests residus s’ha dut a terme en les instal.lacions que la Companyia té habilitades a tal efecte.

·         Aquest és el resultat de la implantació del Sistema de Gestió Ambiental de l’Empresa.

Girona, 30 de novembre de 2010.-  Endesa ha gestionat entre els mesos de gener i octubre d’enguany a les comarques de Girona prop de 500.000 quilos de residus derivats de diferents obres i treballs de manteniment i millora de la xarxa elèctrica de distribució.

Concretament, la Companyia ha retirat, gestionat i tractat prop de 450.000 quilos de residus corresponents a cablejat, ferro, formigó i runes, i al voltant de 135.000 quilos de residus especials. En aquest sentit, des de l’inici de l’any l’Empresa s’ha fet càrrec de prop de 3,5 milions de quilos de residus a les comarques centrals, gironines, el Vallès i el Maresme.

La gestió i el tractament de bona part d’aquests residus s’ha dut a terme en les instal·lacions que Endesa té habilitades a tal efecte, des d’on els residus es lliuren als corresponents gestors especialitzats per al seu aprofitament o la seva eliminació controlada quan no és possible la seva reutilització.

Aquesta mesura és la conseqüència de la implantació del Sistema de Gestió Ambiental (SIGMA) i dels seus procediments. En aquest sentit, l’acurada i especialitzada gestió dels residus és fruit de la política ambiental d’Endesa, que, entre els seus trets característics bàsics, hi té el suport a la sostenibilitat com a projecció d’una empresa de futur, atenta a reduir les repercussions que el correcte subministrament elèctric pot tenir sobre el medi ambient.

ENDESA ELECTRIFICA EL NOU EDIFICI DE DECATHLON A LA CIUTAT DE LLEIDA

• La Companyia ha posat en servei un nou centre de mesura al recinte de l’empresa de material esportiu.

• La nova infraestructura compta amb les últimes tecnologies del sector, com un sistema de ventilació amb sondes per donar resposta a puntes de demanda.

• La instal•lació disposa d’un sistema de telecomandaments que permet donar una resposta molt més àgil a situacions en la xarxa elèctrica.


Lleida, 29 de novembre de 2010.- Endesa ha finalitzat els treballs necessaris per a la instal•lació de la infraestructura elèctrica idònia per tal de dotar de subministrament elèctric al nou edifici de Decathlon a Lleida.

Concretament, la Companyia ha posat en servei un nou centre de mesura al recinte de l’empresa de roba i material esportiu, dotant-lo de les últimes tecnologies en distribució elèctrica. Així, la nova infraestructura comptarà amb un sistema de ventilació forçada, controlat per sondes de transformador. Aquest sistema permet donar resposta a puntes de demanda que puguin sorgir, millorant la resposta general de la xarxa.

Entre aquests sistemes també s’ha instal•lat un telecomandament que permet operar a distància per donar resposta immediata a incidències o situacions anòmales que puguin sorgir, reduint així al mínim el temps de resposta.

La infraestructura està connectada amb xarxa mallada i s’ha dissenyat específicament la seva ubicació tan per els usos específics de l’empresa en qüestió com per futures necessitats.

Així, amb l’entrada en funcionament de noves infraestructures elèctriques a la ciutat, no només es garanteix una millor qualitat i continuïtat del servei als clients de Lleida, sinó que es dota la xarxa d’una major solidesa per atendre els nous subministraments que hi pugui haver en un futur.

viernes, 26 de noviembre de 2010

ENDESA INVERTEIX 30.000 EUROS EN LA REFORMA TECNOLÒGICA DE LA SUBESTACIÓ D’ABRERA PER MILLORAR EL SERVEI A SIS MUNICIPIS

• Els treballs s’han centrat en la renovació de 2 parallamps dels transformadors d’alta tensió.

• Amb les obres, la Companyia reforça la fiabilitat i la seguretat dels elements de la infraestructura.

• L’actuació beneficiarà més de 3.500 clients repartits entre les poblacions d’Abrera, Castellbisbal, Esparreguera, Olesa de Montserrat, Sant Andreu de la Barca i Sant Esteve Sesrovires.

Abrera, 26 de novembre de 2010- Endesa ha invertit 30.000 euros per reformar tecnològicament la subestació d’Abrera, a la comarca del Baix Llobregat, amb l’objectiu de millorar la qualitat del servei elèctric a sis municipis de la comarca.
Els treballs han consistit a substituir 2 vàlvules (parallamps) dels transformadors de 220 kV. Al mateix temps, la Companyia ha dut a terme millores a diversos elements de la infraestructura de la subestació, de manera que s’incrementa la seva seguretat, robustesa i fiabilitat.
Aquesta actuació comportarà una millora de la qualitat i la continuïtat del subministrament elèctric a 3.575, principalment del mateix municipi, però també de Castellbisbal, Olesa de Montserrat, Sant Esteve Sesrovires, Sant Andreu de la Barca i Esparreguera.
Les obres formen part del pla d’inversions de la Companyia al Baix Llobregat per a la reforma tecnològica de les instal•lacions elèctriques de la comarca i per al reforçament del servei, a l’hora que se n’incrementa la seguretat.


Ver Notes de premsa Endesa Catalunya 2010 en un mapa más grande

jueves, 25 de noviembre de 2010

ENDESA SUBSTITUIRÀ LA LÍNIA ELÈCTRICA DEL TRABUCADOR PER UNA XARXA SUBTERRÀNIA

·        La Companyia ha arribat a un acord amb la Generalitat de Catalunya, el Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí i Infosa.

·        La instal.lació anirà per la part interior de l’istme, des d’Eucaliptus fins a la punta de la Banya.

·         Amb les obres, es reforça el subministrament elèctric a l’empresa explotadora de Les Salines, es redueix l’impacte visual de la infraestructura existent i es guanya en seguretat.

Sant Carles de la Ràpita, 25 de novembre de 2010.- Endesa ha arribat a un acord amb la Generalitat de Catalunya, el Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí  i l’empresa Infosa per substituir la línia elèctrica aèria existent a la barra del Trabucador que connecta la Tancada amb Les Salines de la Trinitat, prop de Sant Carles de la Ràpita, a la comarca del Montsià.
                                                                                             
Concretament, la instal·lació, que periòdicament quedava malmesa pels efectes de temporals, es canviarà per una línia subterrània que anirà per la part interior de l’istme, des d’Eucaliptus fins a la punta de la Banya.

Així, la Companyia assumirà el 30% del pressupost de 700.000 euros que es destinaran als treballs, mentre que Infosa, l’empresa que explota Les Salines de la Trinitat, es farà càrrec del 50% i la Generalitat finançarà el 20% restant.

Amb els treballs, que es preveu que s’executin en un parell de mesos tan bon punt es tinguin tots els permisos, no només es reforça el subministrament elèctric a Infosa, sinó que també es redueix l’impacte visual sobre l’entorn de la infraestructura existent i es guanya en seguretat.

Pel que fa a la línia elèctrica terrestre, es desmantellarà, una obra que assumirà l’Estat.


Ver Notes de premsa Endesa Catalunya 2010 en un mapa más grande

miércoles, 24 de noviembre de 2010

ENDESA GESTIONA PROP D’1,4 MILIONS DE QUILOS DE RESIDUS DURANT EL 2010 A LA COMARCA DEL MARESME I ALS VALLESOS

• La gestió i el tractament de bona part d’aquests residus s’ha dut a terme en les instal.lacions que la Companyia té habilitades a tal efecte.

• Aquest és el resultat de la implantació del Sistema de Gestió Ambiental de l’Empresa.

Sabadell, 24 de novembre de 2010.- Endesa ha gestionat entre els mesos de gener i octubre d’enguany al Vallès Oriental, al Maresme i al Vallès Occidental prop d’1,4 milions de quilos de residus derivats de diferents obres i treballs de manteniment i millora de la xarxa elèctrica de distribució.

Concretament, la Companyia ha gestionat ha retirat, gestionat i tractat més d’1,1 milions de quilos de residus corresponents a cablejat, ferro i runes, i al voltant de 265.000 quilos de residus especials. En aquest sentit, des de l’inici de l’any l’Empresa s’ha fet càrrec de prop de 3,5 milions de quilos de residus a les comarques centrals, gironines, el Vallès i el Maresme.

La gestió i el tractament de bona part d’aquests residus s’ha dut a terme en les instal•lacions que Endesa té habilitades a tal efecte, des d’on els residus es lliuren als corresponents gestors especialitzats per al seu aprofitament o la seva eliminació controlada quan no és possible la seva reutilització.

Aquesta mesura és la conseqüència de la implantació del Sistema de Gestió Ambiental (SIGMA) i dels seus procediments. En aquest sentit, l’acurada i especialitzada gestió dels residus és fruit de la política ambiental d’Endesa, que, entre els seus trets característics bàsics, hi té el suport a la sostenibilitat com a projecció d’una empresa de futur, atenta a reduir les repercussions que el correcte subministrament elèctric pot tenir sobre el medi ambient.


Ver Notes de premsa Endesa Catalunya 2010 en un mapa más grande

martes, 23 de noviembre de 2010

ENDESA DUPLICA LA CAPACITAT DE LA XARXA DE MITJA TENSIÓ DE VILANOVA I LA GELTRÚ PER A MILLORAR LA QUALITAT DEL SERVEI


• La Companyia amplia d’11 kV a 25 kV la tensió de la xarxa, de manera que s’uniformitzen les infraestructures.

• Aquesta actuació, a més de flexibilitzar l’explotació i permetre el mallat i el telecomandament de la xarxa, també ajuda a evitar futures saturacions de les línies.

• Els treballs suposen una inversió superior als 440.000 euros.

Vilanova i la Geltrú, 23 de novembre de 2010.- Endesa ha finalitzat recentment la primera fase dels treballs per duplicar la capacitat de transport de part la xarxa elèctrica de mitja tensió de Vilanova i la Geltrú amb l’objectiu de millorar la qualitat del subministrament als clients de la capital del Garraf.

Els treballs, que tenen una inversió superior als 440.000 euros, aportats íntegrament per la Companyia, consisteixien a ampliar la tensió d’11 a 25 kV de les línies elèctriques del municipi, fet que permet que pel mateix cable hi pugui passar més del doble d’energia que abans. Així, no només es dota la xarxa de més capacitat per donar resposta al creixement vegetatiu i als nous subministraments que hi pugui haver en el futur, sinó que permet repartir les càrregues davant d’una eventual punta de consum o necessitats del mercat.

A més, s’han aprofitat els treballs –que s’han dut a terme als carrers de Llançà, Restauració, Sevilla i Manuel Tomàs- per reformar tecnològicament quatre centres de transformació. Per una banda, les unitats disposen de cabines d’estructura compacta. Aquesta nova tecnologia és més segura i robusta, i gairebé no requereix manteniment, a diferència de la tecnologia anterior, en què aquestes tasques obligaven a tallar temporalment el subministrament elèctric als clients. Igualment, és de fàcil operativitat, fet que permet una maniobra molt ràpida dels equips d’intervenció de l’Empresa.



D’una altra banda, també s’hi han instal•lat els mòduls electrònics necessaris i un sistema de comunicacions que permet accionar des del Centre de Control de la Companyia, de forma remota, els dispositius de maniobra, fet que evita la necessitat de desplaçar equips sobre el terreny en cas d’incidències per dur a terme les corresponents maniobres. Així, s’estalvia temps en la localització d’avaries, amb la conseqüent reducció del temps d’interrupció del subministrament elèctric i, en conseqüència, la millora de la qualitat del servei elèctric.

El canvi de tensió d’11 kV a 25 kV aporta a la xarxa de distribució una major seguretat i regularitat en el subministrament. A més, a través del seu control i automatització, s’augmenten les possibilitats d’interconnexió amb altres xarxes de 25kV. La homogeneïtzació de la xarxa elèctrica de mitja tensió a 25 kV, a més de flexibilitzar la seva explotació al permetre el mallat i el telecomandament de la xarxa, també ajuda a evitar futures saturacions de les línies.

La segona i última fase dels treballs és previst que es duguin a terme durant el primer trimestre de l’any vinent, durant els quals es reformaran i s’augmentarà la tensió a 10 centres de transformació més.


Ver Notes de premsa Endesa Catalunya 2010 en un mapa más grande

lunes, 22 de noviembre de 2010

ENDESA GESTIONA PROP DE 280.000 QUILOS DE RESIDUS DURANT EL 2010 A LES COMARQUES CENTRALS

• La gestió i el tractament de bona part d’aquests residus s’ha dut a terme en les instal.lacions que la Companyia té habilitades a tal efecte.

• Aquest és el resultat de la implantació del Sistema de Gestió Ambiental de l’Empresa.

Manresa, 22 de novembre de 2010 .- Endesa ha gestionat entre els mesos de gener i octubre d’enguany a les comarques centrals prop de 280.000 quilos de residus derivats de diferents obres i treballs de manteniment i millora de la xarxa elèctrica de distribució.

Concretament, la Companyia ha gestionat ha retirat, gestionat i tractat més de 131.000 quilos de residus corresponents a cablejat, ferro, formigó i runes, i més de 145.000 quilos de residus especials al Bages, Berguedà, Osona i l’Anoia . En aquest sentit, des de l’inici de l’any l’Empresa s’ha fet càrrec de prop de 3,5 milions de quilos de residus a les comarques centrals, gironines, el Vallès i el Maresme.

La gestió i el tractament de bona part d’aquests residus s’ha dut a terme en les instal•lacions que Endesa té habilitades a tal efecte, des d’on els residus es lliuren als corresponents gestors especialitzats per al seu aprofitament o la seva eliminació controlada quan no és possible la seva reutilització.

Aquesta mesura és la conseqüència de la implantació del Sistema de Gestió Ambiental (SIGMA) i dels seus procediments. En aquest sentit, l’acurada i especialitzada gestió dels residus és fruit de la política ambiental d’Endesa, que, entre els seus trets característics bàsics, hi té el suport a la sostenibilitat com a projecció d’una empresa de futur, atenta a reduir les repercussions que el correcte subministrament elèctric pot tenir sobre el medi ambient.


Ver Notes de premsa Endesa Catalunya 2010 en un mapa más grande

viernes, 19 de noviembre de 2010

ENDESA INVERTEIX 35.000 EUROS PER MILLORAR EL SERVEI ELÈCTRIC A SET MUNICIPIS DE LA COMARCA DE L’ALT EMPORDÀ

La Companyia ha adequat 3,7 quilòmetres d’una línia de 25 kV al seu pas pels termes municipals de Selva de Mar i Palau Saverdera.

• Atesa la dificultat d’accés a l’entorn, s’ha utilitzat un helicòpter per efectuar les obres, fet que ha permès reduir considerablement l’impacte al territori.

• La millora beneficia un total de 3.940 clients, repartits entre les dues poblacions citades, Vilajuïga, El Port de la Selva, Pau, Roses i Llançà.

La Selva de Mar, 19 de novembre de 2010.- Endesa ha invertit un total de 35.000 euros per a la reforma tecnològica de part de la xarxa elèctrica de mitja tensió de 7 municipis de la comarca de l’Alt Empordà, amb l’objectiu de reforçar-hi el servei elèctric.

Concretament, la Companyia ha adequat 3,7 quilòmetres d’una línia de 25 kV al seu pas pels termes municipals de Selva de Mar i Palau Saverdera, de manera que n’ha substituït el cablejat i els aïllaments per infraestructura de darrera tecnologia.

Un dels trams d’aquesta línia transcorre per la zona on s’ubica el monestir de Sant Pere de Roda, per la qual cosa, durant el procés dels treballs, s'hi ha instal•lat un grup electrogen amb la finalitat de minimitzar-hi l’afectació del servei.

D’altra banda, atesa la dificultat d’accés que presenta l’entorn on s’han dut a terme les obres, s’ha utilitzat un helicòpter per efectuar-les, fet que ha permès reduir considerablement l’impacte al territori.

Així doncs, la millora beneficia un total de 3.940 clients, repartits entre els municipis de Selva de Mar, El Port de la Selva, Vilajuïga, Pau, Palau Saverdera, Roses i Llançà.

Els treballs formen part del pla d’actuacions d’Endesa a les comarques de Girona per garantir la qualitat i la continuïtat del subministrament elèctric, a l’hora que deixen les instal•lacions a punt per atendre puntes de consum i futures connexions.


Ver Notes de premsa Endesa Catalunya 2010 en un mapa más grande

miércoles, 17 de noviembre de 2010

ENDESA INTRODUEIX A CATALUNYA UN NOU SISTEMA DE TALA I PODA PER REFORÇAR ENCARA MÉS LA PROTECCIÓ DELS BOSCOS

·        La nova tècnica que, de moment, s’efectua a la Garrotxa, l’Alt Empordà, al Ripollès, i al Berguedà, utilitza un helicòpter dotat amb una serra vertical, de manera que permet arribar a zones de difícil accés i minimitzar l’impacte a l’entorn.

·        Entre el 2008 i el 2010, la Companyia destina 37,5 milions d’euros per adequar la massa forestal que creix al voltant de les línies elèctriques del territori.

·         Aquestes tasques s’engloben en els plans de l’Empresa per prevenir incendis, per als quals destina uns 84 milions d’euros durant aquest període.

Barcelona, 17 de novembre de 2010.- Endesa ha introduït un nou sistema de tala i poda a Catalunya per tal de reforçar les tasques de neteja de la massa forestal que creix al voltant de les línies elèctriques. Concretament, la nova tècnica consisteix en la utilització d’un helicòpter dotat amb una serra vertical, de manera que permet no només arribar a zones de més difícil accés, sinó també minimitzar l’impacte d’aquestes tasques a l’entorn.
                                                                                             
Amb aquesta nova eina, que pesa 320 quilos i mesura 17 metres de longitud i se suma a les altres tècniques ja utilitzades per la Companyia –que segueixen vigents- es permet acotar els treballs d’esporgada, ja que possibilita no haver de tallar, per exemple, les branques senceres, sinó només aquells parts més pròximes al cable, fet que salvaguarda encara més la massa forestal. Així mateix, possibilita accedir a aquells arbres prims que, si s’hi enfilés un operari, es vinclaria, de manera que, de retruc, es reforça la seguretat dels treballadors. De moment, la tècnica s’està utilitzant a les comarques de la Garrotxa, l’Alt Empordà, el Ripollès i al  Berguedà.

El nou sistema contribueix a l’execució dels plans de la Companyia en matèria tala i poda, per als quals, en el període 2008-2010, la Companyia destina 37,5 milions d’euros a Catalunya, amb l’objectiu no només de garantir la continuïtat del servei i salvaguardar les instal·lacions davant de possibles incendis forestals, sinó com a tallafocs davant de situacions adverses.

Aquest tipus d’operacions asseguren l’obertura de corredors i corriols de seguretat a sota i als costats de les de les xarxes tant d’alta com de mitja i baixa tensió. Així, es pretén evitar incidències en el subministrament elèctric degudes a la proximitat de la massa forestal a les línies.

Les tècniques de tala i poda d’arbrat i massa s’executen segons els criteris que estipulen els decrets i resolucions de la Generalitat de Catalunya en la matèria i que, entre altres aspectes, marquen la periodicitat en funció del calendari de creixement de les diferents espècies. D’aquesta manera, el pla triennal de tala i poda –els requisits reglamentaris del qual estan marcats per l’administració- inclou totes les línies que es troben en zones forestals, estiguin o no poblades d’arbres, i les que es troben en franges de 500 metres, i marca les distàncies mínimes, tant horitzontals com verticals, que hi ha d’haver entre els elements elèctrics i la vegetació, així com els passadissos de seguretat i els camins de reconeixement.

Abans, s’acostumava a tractar la superfície de manera constant o regular, però amb la noves mesures s’actua en funció de la longitud de la línia elèctrica i de la seva alçada, i es redueix l’impacte de l’entorn natural, contribuint al desenvolupament sostenible marcat per la Companyia.

Aquests treballs de tala i poda s’emmarquen en les mesures que aplica Endesa entre el 2008 i el 2010 per a la prevenció d’incendis als boscos de Catalunya, amb una inversió total de 84 milions d’euros.

En aquest sentit, entre el gener i l’octubre d’enguany s’han realitzat treballs de tala i poda a l’entorn boscós d’un total de 10.649 quilòmetres de línies elèctriques d’alta, mitja i baixa tensió.

Així doncs, la Companyia destina els citats recursos econòmics a accions de neteja de boscos, de revisió de la xarxa elèctrica i de millora de la seva infraestructura al territori català, amb l’objectiu de reduir de forma substancial el risc d’incendis en l’entorn de les seves instal·lacions. 


ENDESA INTRODUEIX A CATALUNYA UN NOU SISTEMA DE TALA I PODA PER REFORÇAR ENCARA MÉS LA PROTECCIÓ DELS BOSCOS 2

ENDESA INTRODUEIX A CATALUNYA UN NOU SISTEMA DE TALA I PODA PER REFORÇAR ENCARA MÉS LA PROTECCIÓ DELS BOSCOS


Ver Notes de premsa Endesa Catalunya 2010 en un mapa más grande

martes, 16 de noviembre de 2010

ENDESA SIGNA UN CONVENI AMB LA GENERALITAT DE CATALUNYA PER REFORÇAR L’ATENCIÓ ALS CLIENTS


·        L’objectiu és agilitar les reclamacions que arribin a la DGEiM relacionades amb la facturació del subministrament elèctric, de manera que es  puguin resoldre en un termini màxim de 10 dies hàbils.

·        Des del moment en què rebi una queixa, la Companyia tindrà un període de cinc dies per admetre-la per aquest nou procediment o per demanar l’aplicació del procediment ordinari.

·        La mesura pretén facilitar una resposta adequada a la necessitat d’informació que han generat els diversos canvis que han afectat la facturació en els darrers mesos.
                            
Barcelona, 16 de novembre de 2010 .- El director general d’Endesa a Catalunya, Josep M. Rovira, i el director general de la Direcció d’Energia i Mines del Departament d’Economia i Finances de la Generalitat de Catalunya, Agustí Maure, han signat avui un conveni de col·laboració per agilitar les reclamacions dels usuaris que arribin a la DGEiM relacionades amb la facturació del subministrament elèctric, de manera que aquestes es puguin resoldre en un termini màxim de 10 dies hàbils.

Es podran acollir a aquest mecanisme de tramitació ràpida les reclamacions que facin referència a facturació indeguda o sol·licituds de pagament fraccionat, que la presenti una persona física -titular del contracte de subministrament o amb la seva autorització- i que afectin una quantitat màxima de 1.500 euros.

Des del moment en què rebi una queixa, la Companyia tindrà un període de cinc dies per admetre-la per aquest nou procediment o per demanar l’aplicació del procediment ordinari. El conveni també preveu l’habilitació de canals de comunicació addicionals entre la Direcció General d’Energia i Mines i Endesa per gestionar el tractament urgent i electrònic d’aquestes reclamacions.

Aquesta mesura pretén reforçar l’atenció als usuaris del subministrament elèctric i permet donar una resposta adequada a la necessitat d’informació que han generat els diferents canvis que han afectat la facturació elèctrica en els darrers mesos, com la desaparició de les tarifes regulades o la facturació mensual amb lectures bimestrals, entre d’altres.

Complementàriament, l’Empresa està adherida, des de l’any 2000, a la Junta Arbitral de Consum de Catalunya (JACC), de manera que també se sotmet al sistema arbitral de consum i als seus laudes per a resoldre eventuals contenciosos amb els clients. De la mateixa manera, la nova empresa comercialitzadora de la Companyia creada arran de la liberalització del mercat elèctric, Endesa Energía XXI, també s’hi acaba d’adherir.

De fet, Endesa va ser la primera companyia energètica del país que es va adherir a l’organisme.


Ver Notes de premsa Endesa Catalunya 2010 en un mapa más grande

lunes, 15 de noviembre de 2010

ENDESA DUPLICA LA CAPACITAT DE LA XARXA DE MITJA TENSIÓ DEL POLÍGON INDUSTRIAL SOLANES DE CORNELLÀ, AL BAIX LLOBREGAT

• La Companyia ha finalitzat la segona i darrera fase de la homogeneïtzació d’11 kV a 25 kV de la xarxa de mitja tensió de d’aquesta àrea.

• S’han eliminat 2 centres de transformació, 4 torres metàl.liques, 420 metres de línia aèria i 600 de cablejat subterrani a 11 kV a l’entorn de la Rambla de Solanes.

• Aquesta actuació, a més de flexibilitzar l’explotació i permetre el mallat i el telecomandament de la xarxa, també ajuda a evitar futures saturacions de les línies.

Cornellà de Llobregat, 15 de novembre de 2010.- Endesa ha finalitzat la segona i darrera fase dels treballs per duplicar la capacitat de transport de la xarxa de mitja tensió que abasteix el polígon industrial Solanes de Cornellà de Llobregat, a la comarca del Baix Llobregat, amb l’objectiu de reforçar-hi el servei elèctric.

Concretament, la Companyia ha ampliat la tensió d’11 a 25 kV de les línies elèctriques d’aquesta àrea, fet que permet que pel mateix cable hi pugui passar més del doble d’energia que abans. Així, no només es dota la xarxa de més capacitat per donar resposta al creixement vegetatiu i als nous subministraments que hi pugui haver en el futur, per tal de potenciar el desenvolupament econòmic de la comarca, sinó que permet repartir les càrregues davant d’una eventual punta de consum, fet que millora la qualitat en el submistrament als clients.

Les obres han consistit en l’eliminació de 2 centres de transformació, 4 torres metàl•liques, 420 metres de línia aèria a 11 kV i 600 metres de cablejat subterrani del mateix voltatge a l’entorn de la Rambla de Solanes i els carrers d’Arnau Mercader i de l’Energia.

Aquest desmantellament s’ha dut a terme sense afectar el servei als clients de la zona, ja que han passat a alimentar-se a través d’un altre centre de transformació ja existent.

El canvi de tensió d’11 kV a 25 kV aporta a la xarxa de distribució una major seguretat i regularitat en el subministrament. A més, a través del seu control i automatització, s’augmenten les possibilitats d’interconnexió amb altres xarxes de 25kV. La homogeneïtzació de la xarxa elèctrica de mitja tensió a 25 kV, a més de flexibilitzar la seva explotació al permetre el mallat i el telecomandament de la xarxa, també ajuda a evitar futures saturacions de les línies. 




Ver Notes de premsa Endesa Catalunya 2010 en un mapa más grande

viernes, 12 de noviembre de 2010

ENDESA INVERTIRÀ 60.000 EUROS PER CONTROLAR A DISTÀNCIA 3 CENTRES DE TRANSFORMACIÓ DEL BAIX EMPORDÀ

·        La mesura permet estalviar temps en la localització d’avaries, amb la conseqüent reducció del període d’interrupció del subministrament.

·        La millora beneficia prop d’11.000 clients repartits entre Calonge, Castell-Platja d’Aro, Cruïlles Monells i Santa Sadurní de l’Heura,  Sant Feliu de Guíxols i Santa Cristina d’Aro.

·         Els treballs formen part del pla d’inversions de l’Empresa a la comarca per reforçar-hi el servei elèctric i dotar-ne la xarxa de les últimes tecnologies.

La Bisbal de l’Empordà, 12 de novembre de 2010.-  Endesa invertirà en els propers mesos un total de 60.000 euros per instal·lar els dispositius electrònics necessaris a 3 centres de transformació de la comarca del Baix Empordà per tal de poder controlar a distància, a través de telecomandaments, diverses línies elèctriques, amb una potència instal·lada de 57.605 KVA.

Aquesta mesura consisteix a col·locar a la xarxa els mòduls electrònics necessaris i un sistema de comunicacions que permet accionar des del Centre de Control de la Companyia, de forma remota, els dispositius de maniobra, fet que evita la necessitat de desplaçar equips sobre el terreny en cas d’incidències per dur a terme les corresponents maniobres. Així, s’estalvia temps en la localització d’avaries, amb la conseqüent reducció del temps d’interrupció del subministrament elèctric i, en conseqüència, la millora de la qualitat del servei elèctric.

Les línies elèctriques beneficiades per la mesura donen servei als municipis de Calonge, Castell-Platja d’Aro, Cruïlles Monells i Santa Sadurní de l’Heura, Sant Feliu de Guíxols i Santa Cristina d’Aro, de manera que es millora la qualitat i la continuïtat del subministrament a un total d’11.000 clients.

Aquests treballs, que formen part dels plans d’inversió de la Companyia al Baix Empordà, no només comporten una millora del servei elèctric, sinó que són un pas més per dotar la infraestructura elèctrica d’aquesta comarca dels darrers avenços tecnològics, amb l’objectiu de donar una resposta adequada a les especificitats del territori i a les necessitats del seu mercat.

A més, aquests treballs apropen les instal·lacions de Endesa en aquesta comarca a un model de gestió més eficient de la xarxa mitjançant la automatització de les seves infraestructures, un aspecte bàsic de les xarxes intel·ligents (smart grids).


Ver Notes de premsa Endesa Catalunya 2010 en un mapa más grande