lunes, 14 de marzo de 2011

ENDESA REFORMA UNA LÍNIA ELÈCTRICA DE LA GARROTXA PER A MILLORAR LA QUALITAT DEL SERVEI A NOU MUNICIPIS DE LA COMARCA

• Les millores han consistit en la instal•lació de dispositius de telecomandament a la xarxa de mitja tensió, alhora que nous aïllaments.

• Les actuacions han representat una inversió de 25.500 euros i formen part del pla de la Companyia per a la millora tecnològica de la xarxa de mitja tensió de la demarcació.


Olot, 14 de març de 2011.- Endesa ha finalitzat recentment les obres de reforma tecnològica d’una línia elèctrica de mitja tensió de la Garrotxa amb l’objectiu de millorar la qualitat del subministrament de nou municipis de la comarca.

Les reformes, que han tingut una inversió de 25.500 euros, aportats íntegrament per la Companyia, han consistit a instal•lar dispositius de telecomandament a una línia de 40 quilòmetres de longitud, alhora que s’han substituït els seus aïlladors i se n’ha millorat un dels seus principals centres de transformació.

El telecomandament consisteix a instal•lar a les línies elèctriques els mòduls electrònics necessaris i un sistema de comunicacions per a poder accionar els interruptors dels centres de transformació a distància, mitjançant un mòdem. Aquest sistema permet una millor eficiència en l’operativa de maniobres, ja que evita la necessitat de desplaçar equips sobre el terreny en cas d’incidències per a dur a terme les corresponents maniobres manuals. Així, s’estalvia temps en la localització d’avaries, amb la consegüent reducció del temps d’interrupció del subministrament als clients.

Paral•lelament, les actuacions a la xarxa també han permès instal•lar nous sistemes de protecció, que estan dotats d’uns nous equips amb un gas de característiques especialment aïllants, en lloc dels tradicionals d’aire. Aquesta nova tecnologia és més segura i robusta de cara a suportar ambients salins i humits o de forta pol•lució. Alhora, gairebé no requereix manteniment, a diferència de la tecnologia anterior, en què aquestes tasques obligaven a tallar temporalment el subministrament elèctric als clients.
Totes aquestes millores beneficiaran els clients dels municipis d’Argelaguer, Besalú, Maià de Montcal, Olot, Sales de Llierca, Sant Ferriol, Sant Jaume de Llierca, Sant Joan de les Fonts i la Vall de Bianya.


Ver Notes de premsa Endesa Catalunya 2011 en un mapa más grande