viernes, 25 de marzo de 2011

ENDESA SIGNA UN ACORD AMB L’AJUNTAMENT I L’ICAEN PER REFORMAR LA XARXA ELÈCTRICA DE SANT QUIRZE DEL VALLÈS

• El compromís contempla la creació d’una comissió executiva, la validació del traçat i la redacció del projecte executiu en un termini màxim de quatre mesos.

• La retirada de les línies és una petició dels veïns des de fa molts anys.

• Aquest conveni parteix d’un protocol d’intencions signat el passat octubre en compliment del Pla de l’Energia de Catalunya 2006-2015.

Sant Quirze del Vallès, 25 de març de 2010 - Endesa, l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès i l’ICAEN (Institut Català d’Energia) han signat avui un acord per al soterrament dels trams de les línies d’alta tensió que creuen el municipi. El compromís estableix la creació d’una comissió tècnica formada per un representant de cadascuna de les parts que signen aquest conveni, amb les següents funcions: aprovar el nou traçat de la línia, en els seus trams soterrats i trams aeris i aprovar el projecte executiu que redactarà Endesa en un termini màxim de quatre mesos a partir de l’aprovació del traçat.

L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès abonarà a Endesa el cost de la redacció d’aquest projecte executiu, de manera que quan se signi el conveni de cooperació que es contempla en el protocol d’intencions, Endesa procedirà a la devolució de l’import a l’Ajuntament.

L’alcaldessa, Montserrat Mundi ha presidit l’acte, que ha comptat amb l’assistència de Josep Ramon Esteve, director de distribució d’Endesa, i de Maite Masià, directora de l’Institut Català d’Energia.

El passat 20 d’octubre de 2010 les tres parts reunides van signar un protocol d’intencions per a soterrar la línia de doble circuit que travessa el municipi. Aquest protocol d’intencions es va subscriure en compliment de les determinacions del Pla de l’Energia de Catalunya 2006-2015 i la resolució del Parlament de Catalunya i de les politiques de Govern de la Generalitat relatives al tractament de les línies elèctriques d’alta tensió en àrees urbanes.

Segons que ha manifestat el primer tinent d’Alcaldia, Antoni Rebolleda, “aquest acord esdevé un pas clau per al soterrament de les línies. Després del protocol d’intencions aquest és un pas més que posa d’acord les tres parts implicades i que dóna resposta a una preocupació que molts consistoris han intentat solucionar”.

En la mateixa línia, l’alcaldessa, Montserrat Mundi, ha anunciat que “es tracta d’un conveni històric gràcies a la feina feta. Però com he dit sempre, que ningú no es pensi que demà passat les línies no hi seran. Sempre he dit que és un projecte complex i que havia de seguir diverses fases. Així doncs, demà les línies encara hi seran. Però tenen data de caducitat”.



Ver Notes de premsa Endesa Catalunya 2011 en un mapa más grande