lunes, 28 de febrero de 2011

ENDESA RENOVA 4 SUBESTACIONS DE TRES COMARQUES QUE DONEN SUBMINISTRAMENT A MÉS DE 130.000 CLIENTS

• S’han reformat els elements estructurals d’aquestes infraestructures elèctriques per augmentar-ne la resistència a fenòmens meteorològics, sobretot vinculats a l’aigua.

• L’actuació s’ha dut a terme a les instal•lacions dels municipis de Perafort, Constantí, Castellet i Cubelles, al Tarragonès, Alt Penedès i Garraf.

• El conjunt d’obres han representat una inversió superior als 73.000 euros.

Tarragona, 28 de febrer de 2011.- Endesa ha dut a terme recentment la renovació estructural dels edificis de quatre subestacions de tres comarques que, en total, donen subministrament elèctric a 138.541 clients, principalment de la demarcació de Tarragona, però també als municipis de Castellet, Cubelles i Vilanova i la Geltrú.
Concretament, les obres han representat una inversió de més de 73.000 euros, aportats íntegrament per la Companyia, i s’han executat a les subestacions de Perafort i Constantí -a la comarca del Tarragonès-, Foix -a la comarca del Garraf- i Castellet –a la comarca de l’Alt Penedès-.
Les actuacions han consistit en la reforma dels elements estructurals dels edificis, de manera que se’n millora la seva resistència enfront de fenòmens meteorològics adversos, principalment els vinculats a l’aigua, que són els que poden representar major afectació degut a la funció elèctrica de les subestacions. Per tant, les obres comporten una important millora en la seguretat i la continuïtat del subministrament elèctric de tots els clients que depenen d’aquestes quatre infraestructures elèctriques.
Aquestes obres de caire estructural s’han emmarcat dins el pla de la Companyia per a la millora dels elements de transformació i distribució i la seva idoneïtat s’avalua a través dels anàlisi i inspeccions dels edificis que es duen a terme periòdicament arreu de Catalunya.










Ver Notes de premsa Endesa Catalunya 2011 en un mapa más grande

viernes, 25 de febrero de 2011

ENDESA CONTROLA A DISTÀNCIA LA XARXA ELÈCTRICA DEL PORT DE BARCELONA

·      La Companyia ha instal·lat telecomandaments a dos centres de transformació de grans infraestructures de l’entorn portuari.

·      L’actuació remota en dispositius permet reduir sensiblement el temps de reposició del servei en casos d’incidències a la xarxa, ja siguin pròpies o externes.

·      Les línies remodelades donen subministrament, entre d’altres, a la terminal de creuers, l’Hotel W, el Moll Adossat i el Moll Llevant.

Barcelona, 25 de febrer de 2011 (2782).- Endesa ha dut a terme recentment la millora tecnològica de dos centres de transformació de la zona del Port de Barcelona amb l’objectiu de donar suport al desenvolupament econòmic (industrial i turístic) de la capital catalana.
Aquesta remodelació ha consistit en la instal·lació de telecomandaments a les dues infraestructures elèctriques, de manera que el control dels dispositius es pugui realitzar a distància, des del Centre de Control que la Companyia té a la seva seu social de l’Avinguda Paral·lel.
L’actuació en la xarxa elèctrica sense desplaçament de tècnics a la zona permet actuar de manera molt més ràpida en cas de qualsevol tipus d’incidència, ja sigui pròpia de la xarxa o externa (climatologia adversa, impactes d’obres, ...). Així, els telecomandaments permeten actuar amb celeritat a la xarxa, reduint sensiblement els temps de les incidències i millorant així la qualitat del subministrament.
En aquest cas, les actuacions tenen una importància més enllà del propi client, ja que es tracta de grans infraestructures del litoral barceloní. Les línies remodelades donen subministrament elèctric a diversos clients singulars com l’Hotel W, la terminal de creuers del port, el Moll Llevant i el Moll Adossat, entre d’altres.
Amb aquestes millores, la Companyia vol afavorir l’activitat de l’entorn portuari, que és un important eix per al desenvolupament econòmic (tan en la seva vessant industrial com turística) de la ciutat, però també un recurs per a la resta de Catalunya, ja sigui per la seva funció cabdal en l’entrada de mercaderies o per la seva repercussió en la imatge i l’accés de visitants d’altres països, principalment mediterranis.



Ver Notes de premsa Endesa Catalunya 2011 en un mapa más grande

lunes, 14 de febrero de 2011

ENDESA FINALITZA L’ELECTRIFICACIÓ DEL PARC DE L’ALBA, DE CERDANYOLA DEL VALLÈS

• S’han instal.lat, en una primera fase, 15 noves línies de mitja tensió, 48 centres de transformació i més de 40 quilòmetres de xarxa.

• Aquest sector tecnològic té una potència total de 76.489 kW.

Cerdanyola del Vallès, 14 de febrer de 2011.- Endesa ha posat recentment en servei totes les infraestructures elèctriques bàsiques necessàries per tal de garantir el subministrament al Parc de l’Alba de Cerdanyola del Vallès, que requereix una potència total de 76.489 kW, bàsicament destinada al sector productiu.

El procés d’urbanització d’aquesta àrea tecnològica, de 340 hectàrees, va culminar, desembre passat, amb la posada en marxa de la subestació de Codonyers, amb una potència instal•lada de 250 MVA, de la qual s’alimenta elèctricament el Parc i que en garanteix el subministrament. La Companyia ha completat l’operació amb l’estesa de 15 línies de mitja tensió amb 34 quilòmetres de cable, 48 centres de transformació (41 dels quals són de mesura), 7 transformadors i 158 cel•les d’última tecnologia. Així mateix, s’han instal•lat 7,2 quilòmetres de xarxa de baixa tensió. Totes aquestes infraestructures completen, per tant, la primera fase d’electrificació del Parc, susceptible de ser ampliades en un futur si les necessitats energètiques de l’espai així ho requereixen.
Les noves cel•les estan dotades d’uns nous equips amb un gas de característiques especialment aïllants, en lloc dels tradicionals d’aire. Aquesta nova tecnologia és més segura i robusta de cara a suportar ambients salins i humits o de forta pol•lució. A més, gairebé no requereix manteniment, a diferència de la tecnologia anterior, en què aquestes tasques obligaven a tallar temporalment el subministrament elèctric als clients.

Igualment, tota la infraestructura s’ha dotat amb els pertinents sistemes de telecomunicacions: més de 8 quilòmetres de cable telefònic, 3,7 de fibra òptica, i 21 centres de distribució telemanats. El telecomandament consisteix a instal•lar a les línies elèctriques els mòduls electrònics necessaris i un sistema de comunicacions per a poder accionar els interruptors dels centres de transformació a distància, mitjançant un mòdem. Aquest sistema permet una millor eficiència en l’operativa de maniobres, ja que evita la necessitat de desplaçar equips sobre el terreny en cas d’incidències per a dur a terme les corresponents maniobres manuals. Així, s’estalvia temps en la localització d’avaries, amb la consegüent reducció del temps d’interrupció del servei.

Parc-de-l'Alba


Ver Notes de premsa Endesa Catalunya 2011 en un mapa más grande

jueves, 10 de febrero de 2011

ENDESA POSA EN MARXA UNA SUBESTACIÓ PEL PARC EÒLIC COLL DE LA GARGANTA, A LA RIBERA D’EBRE

• La nova infraestructura, que compta amb les darreres tecnologies del sector, és de 110 kV i està connectada amb les subestacions de Pradell i Ascó.

• Per posar en funcionament aquesta nova edificació, la Companyia ha hagut de construir dos circuits aeris de 30 metres i adequar els suports de la línia existent d’alta tensió.

• La seva funció serà permetre l’evacuació de l’energia produïda pel parc eòlic, que compta amb 13 aerogeneradors de 1670 kW, per una potència nominal total de 21,71 MW.

La Torre de l’Espanyol, 10 de febrer de 2011.- Endesa ha posat en marxa recentment una nova subestació a La Torre de l’Espanyol, a la comarca de la Ribera d’Ebre, per a l’evacuació de l’energia produïda al parc eòlic Coll de la Garganta.
Aquesta nova infraestructura compta amb un parc exterior de 110 kV (alta tensió), que està connectat a les subestacions d’Ascó i Pradell, i compta amb les darreres tecnologies del sector. En el cas dels aïllaments, estan dotats d’uns nous equips amb un gas de característiques especialment aïllants, en lloc dels tradicionals d’aire. Aquesta nova tecnologia és més segura i robusta de cara a suportar ambients salins i humits o de forta pol•lució. A més, gairebé no requereix manteniment, a diferència de la tecnologia anterior, en què aquestes tasques obligaven a tallar temporalment el subministrament elèctric als clients.
Per posar en funcionament aquesta nova infraestructura la Companyia ha hagut d’adequar la línia d’alta tensió que transitava per la zona, construint dos circuits aeris de 30 metres i adequant els suports del cablejat, així com instal•lant-hi dispositius de comunicació.
La subestació té com a objectiu permetre l’evacuació i aportació al sistema elèctric de l’energia produïda pel parc eòlic Coll de la Garganta, que compta amb 13 aerogeneradors de 1670 kW cadascun, per una potència nominal total de 21,71 MW.

SE Coll de la Garganta


Ver Notes de premsa Endesa Catalunya 2011 en un mapa más grande

lunes, 7 de febrero de 2011

ENDESA REFORMA TECNOLÒGICAMENT LA SUBESTACIÓ DE L’HOSPITALET PER MILLORAR EL SERVEI A MÉS DE 70.000 CLIENTS

• Les obres han consistit en la substitució de les cel•les de transformació de la infraestructura elèctrica per unes d’última generació.

• Amb aquests nous dispositius la Companyia ofereix un subministrament de major qualitat i més sòlid davant afectacions externes.

• Els treballs beneficiaran veïns del municipi, però també de Barcelona, Cornellà i El Prat de Llobregat.

L’Hospitalet de Llobregat, 7 de febrer de 2011.- Endesa ha finalitzat recentment les tasques de reforma i adequació tecnològica d’una de les dues subestacions que alimenten L’Hospitalet de Llobregat amb l’objectiu d’incrementar la qualitat i la continuïtat del subministrament elèctric a més de 70.000 clients repartits entre aquest municipi, així com també de Barcelona, Cornellà i El Prat de Llobregat.
L’actuació han consistit en la substitució de les cel•les de cadascun dels vuit transformadors de la subestació per unes d’última generació. Els nous dispositius instal•lats estan dotats d’uns nous equips amb un gas de característiques especialment aïllants, en lloc dels tradicional d’aire. Aquesta nova tecnologia és més segura i robusta de cara a suportar ambients salins i humits o de forta pol•lució. A més, gairebé no requereix manteniment, a diferència de la tecnologia anterior, en què aquestes tasques obligaven a tallar temporalment el subministrament elèctric als clients.
La subestació de L’Hospitalet, ubicada a la carretera de la Feixa Llarga, és una de dues que té aquest municipi del Barcelonès (l’altra és la de Collblanc). Amb una potència de 505 MVA, dóna resposta al creixement industrial i econòmic que els últims anys ha viscut la ciutat, amb la desenvolupament d’importants àrees de negoci, comerç i serveis.
Aquestes remodelacions formen part del pla de la Companyia per a la millora i adequació tecnològica de les instal•lacions elèctriques de la comarca del Barcelonès amb l’objectiu no només de millorar el subministrament actual sinó també preparar les infraestructures per a futures demandes de la xarxa, ja siguin derivades del creixement vegetatiu o de noves necessitats.










Ver Notes de premsa Endesa Catalunya 2011 en un mapa más grande

jueves, 3 de febrero de 2011

ENDESA SUBSTITUEIX MÉS DE 1.200 METRES DE CABLE AERI DEL BARRI DE LES ARENES PER MILLORAR L’IMPACTE VISUAL DE LA XARXA

·        Els treballs han suposat l’eliminació les barreres arquitectòniques i la millora de la mobilitat dels veïns del barri, ja que s’han retirat una desena de pals de fusta.

·      Paral·lelament, s’ha ampliat la tensió de les infraestructures elèctriques del barri passant de 220 V a 380 V, que representa una important millora de la qualitat del subministrament.

·      Aquestes reformes, situades entre els carrers Puigmal, Pineda i l’Avinguda del Vallès responen a una vella aspiració dels veïns de la zona.

Terrassa, 3 de febrer de 2011.- Endesa ha finalitzat recentment les tasques de reforma i adequació tecnològica de part de la xarxa elèctrica de baixa tensió del barri de les Arenes, a Terrassa. Els treballs han consistit en la retirada de més de 1.200 metres de cablejat aeri i deu de pals de fusta, fet que comportarà una millora en la seguretat i en la qualitat del servei dels veïns d’aquesta ciutat del Vallès Occidental.
L’actuació, que s’ha dut a terme als carrers de Puigmal, Pineda i Avinguda del Vallès, ha consistit en la substitució dels cables aeris convencionals de baixa tensió per xarxa trenada i grapada a les façanes dels immobles. Així, no només s’eliminen els circuits en ziga-zaga pels carrers del barri, sinó que es guanya, sobretot, en seguretat i se’n redueix el seu impacte visual. A més, els treballs també comporten l’eliminació de les barreres arquitectòniques alhora que es millora la mobilitat de la via pública. Alhora, la xarxa adossada a les façanes és més segura davant d’impactes com accidents de trànsit i més robusta, ja que es tracta de cable trenat on els anteriors tres cables paral·lels s’han reemplaçat per un triple conductor que discorre conjunt, similar a una trena.

Igualment, durant les obres de substitució de xarxa s’ha aprofitat per ampliar la tensió de les infraestructures de la zona, passant dels 220 V als 380 V. Això representa una important millora de la qualitat del subministrament ja que permet dotar la xarxa de la capacitat suficient per donar resposta al creixement vegetatiu i la prepara per a noves instal·lacions o futures ampliacions dels ja existents.
La substitució de la xarxa aèria d’aquest barri és una aspiració dels veïns des de fa anys. Amb aquest canvi es respon a les necessitats i voluntats dels ciutadans, llargament reclamades.



Ver Notes de premsa Endesa Catalunya 2011 en un mapa más grande

martes, 1 de febrero de 2011

ENDESA REFORMA TECNOLÒGICAMENT LA SUBESTACIÓ DE CONSTANTÍ AMB FINALITATS AMBIENTALS

• La Companyia hi ha ampliat dos dipòsits per canalitzar, analitzar i gestionar l’oli que, en cas de fuita fortuïta, es pogués desprendre dels recipients que hi ha als quatre transformadors.

• Les obres han suposat una inversió de més de 35.000 euros, aportats íntegrament per Endesa.

• La millora respon a la política ambiental de la Companyia, que, entre els seus trets característics bàsics, destaca una clara aposta per la sostenibilitat i la seguretat.

Constantí, 1 de febrer de 2010 .- Endesa ha reformat tecnològicament la subestació ubicada al municipi de Constantí, a la comarca del Tarragonès, amb l’objectiu de garantir la seguretat de la instal•lació i contribuir al respecte al medi ambient.

Concretament, la Companyia n’ha ampliat dos dipòsits per tal de canalitzar, analitzar i gestionar l’oli que, en cas de fuita fortuïta, es pogués desprendre dels recipients de retenció que hi ha als tres transformadors de la infraestructura. Aquestes obres han suposat una inversió total de més de 35.000 euros, aportats íntegrament per Endesa.

Aquesta mesura és la conseqüència de la progressiva implantació del Sistema de Gestió Ambiental (SIGMA) i dels seus procediments. En aquest sentit, la millora respon a la política ambiental de l’Empresa, que, entre els seus trets característics bàsics, destaca una clara aposta per la sostenibilitat com a projecció d’una empresa de futur, atenta a reduir les repercussions que el correcte subministrament elèctric pot tenir sobre el medi ambient.







Ver Notes de premsa Endesa Catalunya 2011 en un mapa más grande

ENDESA INVERTEIX MÉS DE 80.000 EUROS EN LA MILLORA DE LA XARXA D’ALTA TENSIÓ DE LA SUBESTACIÓ DE SALLENT, AL BAGES

·           Les reformes han consistit en la instal·lació de sistemes protectius d’última tecnologia, que reaccionen en cas de qualsevol afectació externa a la xarxa.
                                                                                                  
·           D’aquesta manera s’augmenta la seguretat i la solidesa del subministrament elèctric de 10.000 clients de la comarca.

Sallent, 3 de febrer de 2011.- Endesa ha dut a terme recentment les obres per a la millora de la xarxa d’alta tensió de la subestació que la Companyia té a Sallent, a la comarca del Bages. Aquestes reformes han comportat una inversió superior als 80.000 euros i servit per a millorar la solidesa i seguretat del subministrament elèctric als 10.000 clients que se n’alimenten.

Concretament, les remodelacions han consistit en la instal·lació d’uns nous sistemes protectius d’última generació. Aquests dispositius són els responsables d’interrompre el subministrament en cas de qualsevol perturbació aliena a les infraestructures (condicions meteorològiques adverses, vandalisme, impactes d’elements extranys, ...). D’aquesta manera s’evita que la línia elèctrica estigui en tensió en aquestes situacions, augmentant la seguretat del subministrament elèctric i, alhora, la seva solidesa, ja que la xarxa es pot reconnectar automàticament si la perturbació desapareix.

Aquestes obres de millora d’infraestructures formen part del pla de la Companyia per a la renovació tecnològica dels dispositius i les xarxes d’alta i mitja tensió a la Catalunya Central.


Ver Notes de premsa Endesa Catalunya 2011 en un mapa más grande