martes, 26 de octubre de 2010

ENDESA INVERTEIX 17,5 MILIONS D’EUROS PER REFORÇAR LA XARXA D’ALTA TENSIÓ DE LES COMARQUES DE GIRONA

La Companyia ha iniciat la construcció de la nova subestació de Bescanó, infraestructura estratègica per garantir el servei a les comarques gironines.

• La nova instal.lació transformadora de 400/132 kV tindrà una potència de 315 MVA i es projecta amb la premissa d’integració a l’entorn i el respecte al medi ambient.

• Les obres és previst que finalitzin el 2011.

Bescanó, 26 d’octubre de 2010 - Endesa ha iniciat les obres de construcció de la subestació de Bescanó, al Gironès, que, amb un pressupost total de 17,5 milions d’euros, es convertirà en una infraestructura estratègica per a reforçar i garantir la qualitat i la continuïtat en el subministrament de la xarxa d’alta tensió de les comarques de Girona.

La primera fase dels treballs, que és previst que acabin a finals del 2011, consisteixen a construir un transformador 400/132 kV i amb una potència de 315 MVA. La unitat disposarà de quatre posicions de 132 kV de darrera tecnologia i d'un triple circuit de connexió a la xarxa existent de 132 kV, que consisteix en 14 torres i un total de 5,1 quilòmetres de longitud.

L’edificació de la nova subestació d’Endesa es duu a terme amb la premissa d’integració de la instal•lació a l’entorn i el respecte al medi ambient. D’aquesta manera, tot l’aparellatge elèctric del nou complex es blinda i s’integra dins d’un recinte tancat. A més, s’instal•laran unes torres especials a la zona en què la xarxa elèctrica creua el riu Ter, amb la finalitat de protegir la vegetació fluvial, d'alt valor ecològic.

També es realitza un tractament cromàtic dels suports amb un color adequat al paisatge, s’instal•len dispositius de protecció de l'avifauna, s’estudia la vegetació existent per minimitzar la tala d'arbrat necessària per al pas de la línia i es restauraran els camins d’accés provisionals d'obra.

Endesa Catalunya Obres Bescanó



Ver Notes de premsa Endesa Catalunya 2010 en un mapa más grande