jueves, 28 de octubre de 2010

ENDESA INVERTEIX PROP DE 10 MILIONS D’EUROS PER MILLORAR EL SERVEI A MÉS 20.000 CLIENTS DE L’URGELL I EL PLA D’URGELL

·        La Companyia ha iniciat la construcció de la nova línia de 110 kV que alimentarà la nova subestació de Tàrrega, que encara no ha entrat en funcionament, des de la de Mollerussa.

·        La nova línia està constituïda per un tram aeri de 21,7 quilòmetres de longitud i un total de 76 torres, a més de 1,4 quilòmetres de cablejat subterrani.

·        També permetrà abastir la xarxa de distribució de regadiu del canal Segarra-Garrigues, de manera que es contribueix a la projecció econòmica de les 6 comarques per on transcorre.

Tàrrega, 28 d’octubre de 2010.-  Endesa inverteix prop de 10 milions d’euros per ampliar la xarxa d’alta tensió de les comarques de l’Urgell i del Pla d’Urgell amb l’objectiu de millorar la qualitat del subministrament elèctric a més de 20.000 clients repartits entre les dues comarques.

Concretament, la Companyia ha iniciat la construcció de la nova línia de 110 kV que alimentarà la nova subestació de Tàrrega, que ja està construïda però encara no ha entrat en servei, des de l'actual subestació de Mollerussa, de manera que possibilitarà la interconnexió de les dues infraestructures transformadores i reforçarà, així, la seguretat de la xarxa al pla de Lleida.

Mitjançant aquesta obra, es podrà donar subministrament elèctric a la xarxa de distribució de regadiu del canal Segarra-Garrigues, fet que contribueix a la millora i desenvolupament econòmic de les comarques de la Noguera, el Pla d’Urgell, les Garrigues, el Segrià, l’Urgell i la Segarra.

La nova línia estàrà constituïda per un tram aeri de 21,7 quilòmetres de longitud i un total de 76 torres, a més de 1,4 quilòmetres de cablejat subterrani per tal de salvar l'entrada a la capital del Pla d’Urgell. En una segona fase del projecte, s’ampliarà la potència de la subestació de Mollerussa.

La construcció de la nova infraestructura, que és previst que estigui enllestida a finals del 2011, es duu a terme amb els paràmetres pertinents d’integració i protecció al medi ambient. Així, s’instal·laran dispositius de protecció de l'avifauna, s’adequaran els períodes de treball per no perjudicar-la, s’estudia la vegetació existent per minimitzar la tala d'arbrat necessària per al pas de la línia i es restauraran els camins d’accés provisionals d’obra. 


Endesa Catalunya línia Mollerusa - Tarrega





Ver Notes de premsa Endesa Catalunya 2010 en un mapa más grande