lunes, 18 de octubre de 2010

ENDESA RENOVA PER SEGONA VEGADA LA ISO 14001 DE TOTA LA XARXA DE TRANSFORMACIÓ I DISTRIBUCIÓ DE CATALUNYA



·        Els auditors han revisat els registres documentals i han visitat 18 subestacions de la Vall d’Aran, el Maresme, el Gironès, la Selva, el Ripollès, els dos vallesos i el Baix Empordà.

·         S’ha valorat l’adequació i la implantació dels sistema i el rigorós estat d’ordre i neteja de les instal.lacions.
Barcelona, 18 d’octubre de 2010 .-  Endesa ha aconseguit recentment la segona renovació de la certificació mediambiental ISO 14001 de la seva xarxa de transformació i distribució a Catalunya, que acredita que les activitats desenvolupades per la Companyia es fan de manera respectuosa amb el medi ambient.

Aquesta darrera auditoria s’ha realitzat durant 4 dies i amb la participació de 4 auditors de l’empresa certificadora (AENOR). Els auditors han revisat els registres documentals i han realitzat visites a 18 subestacions repartides entre les comarques de la Vall d’Aran (Vielha, Arties i Baquèira), el Vallès Oriental (Les Franqueses i Llinars), el Vallès Occidental (Sabadell i Riera de Caldes, a Polinyà), el Maresme (Santa Susanna, Calella i Iluro, a Mataró), l’Alt Empordà (Llançà), el Baix Empordà (Empordanet, a Palafrugell, i Vall-llobrega), a La Selva (Lloret, Farners i Sant Hilari), i el Ripollès (Abadesses i Camprodon). 

En el resultat de l’auditoria, els punts forts més destacables són el sistema d’auditories internes de medi ambient, el rigorós estat d’ordre i neteja de les subestacions visitades i l’exhaustiu seguiment en el control de tots els equips de la instal·lació.

La certificació ISO 14001 va ser atorgada a Endesa el 2004 i es va renovar al 2007, amb validesa de 3 anys. Anualment s'han de realitzar auditories externes de manteniment per tal de verificar que la gestió ambiental manté els requisits que marca la norma ISO 14001.