jueves, 27 de enero de 2011

MÉS D’11.000 PERSONES HAN PARTICIPAT EN ELS PROGRAMES EDUCATIUS D’ENDESA AL LLARG DEL 2010


·        La iniciativa Endesa Educa busca donar respostes a l’univers elèctric i potenciar l’estalvi energètic.

·        Les activitats que es duen a terme es dirigeixen tan a estudiants de primària com de secundària, batxillerat, formació ocupacional o altres tipus de públic no acadèmic.

·        En total la Companyia a dut a terme més de 450 activitats diferents, principalment a la seu social de l’avinguda Paral·lel i a les centrals tèrmiques de Sant Adrià de Besòs.

Barcelona, 20 de gener de 2011 (2773).- Un total d’11.371 persones van realitzar, durant el 2010, les 457 activitats proposades en el programa educatiu que Endesa ofereix al conjunt de centres informatius i d’interpretació permanents. Aquestes iniciatives giren entorn l’empresa i el món de l’electricitat que la Companyia té oberts al públic de forma gratuïta en diverses de les seves instal·lacions arreu de Catalunya.

                                                                                               
Des que es va crear, l’any 1994, Endesa Educa ha anat renovant la seva oferta d’activitats educatives i formatives enfocades als diversos col·lectius que conformen el seu públic habitual. El 2005 es va dissenyar tot el programa educatiu que permet al professorat treballar els continguts relatius a l’energia elèctrica, vinculats al curriculum escolar.

 

Les activitats que proposa la Companyia es divideixen en tres tipus. En primer lloc les visites a instal·lacions, sobretot les centrals de generació elèctrica (CTCC Besòs, CT Sant Adrià, Centrals Hidroelèctriques) i el Centre de Control. L’objectiu d’aquestes visites és explicar el funcionament de les instal·lacions i la seva interacció amb el medi ambient.
En segon lloc es realitzen visites al centre informatiu de la Seu Social de la Companyia a Catalunya (a l’avinguda Paral·lel, número 51, de Barcelona). Aquest tipus de visites estan més dirigides als estudiants de primària i ESO, ja que consten de jocs educatius per iniciar-se en el món de l’energia i, sobretot, de la conscienciació energètica.

L’últim tipus d’activitats proposades per Endesa a Catalunya són tallers, on es posen a disposició dels estudiants i educadors una sèrie d’experiments relacionats amb l’energia i l’estalvi energètic.

A part d’activitats presencials la Companyia posa a disposició de tots els educadors un portal amb activitats descarregables (www.endesaeduca.com). En total són 4 blocs amb objectius didàctics que equivalen a les visites a instal·lacions (que es poden visitar virtualment).

Instal·lacions més visitades

 

De les més de 300.000 persones que han participat en les activitats proposades en aquest programa educatiu des de la seva creació, la majoria de les seves visites han estat al centre informatiu d’Endesa Educa situat a l’edifici de l’avinguda del Paral·lel de Barcelona, un centre d’exposició permanent i participatiu sobre l’Empresa i el món de l’energia.

 

D’aquesta manera, Endesa aconsegueix que la sensibilització sobre la importància de l’energia elèctrica i el seu cicle arribi no només als participants de les activitats, sinó també al seu entorn més pròxim.

 

Les altres instal·lacions que han rebut més visites són les centrals tèrmiques (convencional i cicle combinat) de Sant Adrià de Besòs, al Barcelonès i el Centre de Control, a Barcelona, i algunes de les centrals hidràuliques situades als Pirineus de Lleida i de la Ribera d’Ebre.

Enguany les visites s’han distribuït de la següent manera:

Instal·lacions
Nombre d’activitats
Centre informatiu
174
Central Tèrmica de Sant Adrià
127
CT Cicle Combinat Besòs
102
Centre de Control
7
Tallers
17
Centrals Hidroelèctriques
30

                              

La distribució per nivells educatius ha estat la següent:

Nivells Educatius

Nombre d’alumnes

Educació primària (cicle superior)
2.157
Educació secundària obligatòria
3.889
Batxillerat i cicles formatius
3.083
Altres visitants
2.242

 

Telèfon de reserves


Endesa disposa d’un número de telèfon (902 50 00 49) on qualsevol persona interessada a visitar alguna de les instal·lacions que la Companyia disposa a Catalunya pot adreçar-se per fer la seva reserva presencial a la instal·lació o demanar informació sobre les activitats educatives arreu del territori. L’horari del telèfon és de dilluns a divendres de 9 a 14 hores i les visites són gratuïtes.

 

Aquesta eina se suma a les altres novetats que Endesa, a través del programa educatiu Endesa Educa, ofereix als ciutadans per conèixer i aprofundir en temes elèctrics i energètics.

Pàgina web

 També es poden dur a terme aquestes gestions a través de l’adreça electrònica (endesaeduca@endesa.es) i la pàgina web que ha habilitat la Companyia. En aquest sentit, www.endesaeduca.com ofereix a la comunitat educativa diverses activitats que es realitzen directament al centre escolar sense la necessitat de membres de l’equip d’Endesa Educa. D’aquesta manera, es concedeix al propi docent un gran llibertat i flexibilitat per adaptar l’activitat al nivell i les necessitats del seu grup.


Endesa Educa Energia (Endesa E3)


L’últim projecte que la Companyia ha posat en marxa és un programa pilot anomenat Endesa Educa Energia (Endesa E3) dirigit als estudiants de quart curs d’educació secundària per al seu treball d’investigació. La iniciativa pretén apropar la gestió de l’energia als alumnes amb l’objectiu que puguin influir en la reducció de l’ús energètic del seu entorn habitual, l’escola i la casa.

Així, el programa busca introduir l’energia a partir d’activitats pràctiques, mantenint el component pedagògic, de conscienciació i sensibilització que caracteritza Endesa Educa, però ampliant el seu abast a àrees d’innovació, tecnologia, regulació i mercat.

Endesa Educa és la unitat de l’Empresa que té com a principal activitat l’educació energètica dirigida al gran públic. Pretén donar a conèixer els elements essencials del desenvolupament científic i tecnològic, valorant-ne les causes i les implicacions sobre la persona, la societat i l’entorn físic. Així, vol ajudar a entendre que l‘energia fa funcionar diàriament el nostre planeta i possibilita l’existència de la vida, així com tractar aspectes cientificotècnics, socials, mediambientals i sensibilitzar respecte al patrimoni industrial.




Ver Notes de premsa Endesa Catalunya 2011 en un mapa más grande