lunes, 27 de junio de 2011

ENDESA INVERTEIX 25.000 EUROS PER TANCAR UNA ANELLA ELÈCTRICA I REFORÇAR EL SERVEI A NOU MUNICIPIS DE L’ALT EMPORDÀ


• La Companyia uneix dues línies de mitja tensió per garantir la seguretat del subministrament.

• L’actuació beneficiarà 2.330 clients de Figueres, Vilafant, Vilamalla, Santa Llogaia d’Àlguema, el Far d’Empordà, Bàscara, Borrassà, Pontós i Vilademuls.

Figueres, 27 de juny de 2011 (2858).- Endesa ha invertit 25.000 euros per tancar una anella elèctrica a Vilamalla amb l’objectiu de reforçar la qualitat, la continuïtat i la seguretat en el subministrament a nou municipis de l’Alt Empordà.

Els treballs han consistit a enllaçar dues importants línies elèctriques de mitja tensió a 25 kV de la comarca i els seus respectius centres de transformació, de manera que queda completada la xarxa de distribució de l’àrea. Aquesta operació és cabdal perquè assegura que, en cas de puntes de demanda o una incidència en el servei, a l’estar la xarxa mallada es pugui alimentar els clients afectats per vies alternatives, amb la qual cosa es minimitza el temps d’interrupció. Per a possibilitar la unió entres aquestes dues línies –fins ara en antena- ha estat necessari estendre una nou cable de 520 metres de longitud.

A més, s’ha aprofitat l’actuació per a reformar un dels centres de transformació amb les últimes tecnologies que hi ha al mercat, de manera que disposa de cabines d’estructura compacta. Aquest nou sistema és més segur i robust, i gairebé no requereix manteniment, a diferència de l’anterior, en què aquestes tasques obligaven a tallar temporalment el subministrament elèctric als clients.

L’operació, que beneficiarà 2.330 clients repartits entre els municipis de Figueres, Vilafant, Vilamalla, Santa Llogaia d’Àlguema, El Far d’Empordà, Bàscara, Borrassà, Pontós i Vilademuls, forma part dels plans d’inversió de la Companyia a l’Alt Empordà, per tal de dotar la infraestructura elèctrica d’aquesta comarca dels darrers avenços tecnològics, amb l’objectiu de donar una resposta adequada a les especificitats del territori i a les necessitats del seu mercat.




Ver Notes de premsa Endesa Catalunya 2011 en un mapa más grande