miércoles, 15 de junio de 2011

ENDESA FA ARRIBAR FINS A BESCANÓ EL NOU TRANSFORMADOR 400/132 kV PER REFORÇAR LA XARXA D’ALTA TENSIÓ A GIRONA

• L’equip ha viatjat des de Còrdova, per terra i mar, en un itinerari de més de 1.600 quilòmetres.

• La nova subestació ha suposat una inversió de 17 milions d’euros i s’ha projectat amb la premissa d’integrar-la a l’entorn i respectar el medi ambient.

• És previst que estigui en servei a la tardor.

Bescanó, 15 de juny de 2011.- Endesa va dur a terme ahir a la nit un nou pas del llarg i complex operatiu per fer arribar a la seva nova subestació de Bescanó, al Gironès, el transformador 400/132 kV que ha de possibilitar posar-la en servei i reforçar, així, l’alimentació de la xarxa d’alta tensió de les comarques de Girona.

L’equip, que pesa 250 tones, va començar el seu itinerari a Còrdova, des d’on va viatjar en tren fins a Sevilla. Des de la capital andalusa fins a Barcelona, en vaixell, de Barcelona a Girona, novament en tren, i des de Girona fins a Bescanó per carretera, en un tràiler de dimensions especials capaç de transportar aquest tipus de maquinària pesant. En total, més de 1.600 quilòmetres de recorregut.

La nova subestació, de 315 MVA de potència, disposarà, a part del transformador, de quatre posicions de 132 kV de darrera tecnologia i d'un triple circuit de connexió a la xarxa existent de 132 kV, que consisteix en 14 torres i un total de 5,1 quilòmetres de longitud. Tan bon punt la màquina estigui instal•lada, la subestació de Bescanó es podrà connectar a la xarxa i posar en servei, i es convertirà en una infraestructura estratègica per a reforçar i garantir la qualitat i la continuïtat en el subministrament de la xarxa d’alta tensió de les comarques de Girona. En total, la nova infraestructura haurà suposat una inversió de 17 milions d’euros.

Una subestació integrada en l’entorn
La nova subestació d’Endesa s’ha construït amb la premissa d’integrar-la a l’entorn tot respectant el medi ambient. D’aquesta manera, l’aparellatge elèctric de la nova instal•lació es blinda i es clou dins d’un recinte tancat, i les torres s’han dissenyat amb una cura especial d’acord amb la zona en què la xarxa elèctrica creua el riu Ter, amb la finalitat de protegir la vegetació fluvial, d'alt valor ecològic.

També s’ha realitzat un tractament cromàtic dels suports amb un color adequat al paisatge, s’han col•locat dispositius de protecció de l'avifauna, es va estudiar la vegetació existent per minimitzar la tala d'arbrat necessària per al pas de la línia i es restauraran els camins d’accés provisionals mentre no finalitzi l'obra.

ENDESA FA ARRIBAR FINS A BESCANÓ EL NOU TRANSFORMADOR 400/132 kV PER REFORÇAR LA XARXA D’ALTA TENSIÓ A GIRONA


Ver Notes de premsa Endesa Catalunya 2011 en un mapa más grande