viernes, 25 de febrero de 2011

ENDESA CONTROLA A DISTÀNCIA LA XARXA ELÈCTRICA DEL PORT DE BARCELONA

·      La Companyia ha instal·lat telecomandaments a dos centres de transformació de grans infraestructures de l’entorn portuari.

·      L’actuació remota en dispositius permet reduir sensiblement el temps de reposició del servei en casos d’incidències a la xarxa, ja siguin pròpies o externes.

·      Les línies remodelades donen subministrament, entre d’altres, a la terminal de creuers, l’Hotel W, el Moll Adossat i el Moll Llevant.

Barcelona, 25 de febrer de 2011 (2782).- Endesa ha dut a terme recentment la millora tecnològica de dos centres de transformació de la zona del Port de Barcelona amb l’objectiu de donar suport al desenvolupament econòmic (industrial i turístic) de la capital catalana.
Aquesta remodelació ha consistit en la instal·lació de telecomandaments a les dues infraestructures elèctriques, de manera que el control dels dispositius es pugui realitzar a distància, des del Centre de Control que la Companyia té a la seva seu social de l’Avinguda Paral·lel.
L’actuació en la xarxa elèctrica sense desplaçament de tècnics a la zona permet actuar de manera molt més ràpida en cas de qualsevol tipus d’incidència, ja sigui pròpia de la xarxa o externa (climatologia adversa, impactes d’obres, ...). Així, els telecomandaments permeten actuar amb celeritat a la xarxa, reduint sensiblement els temps de les incidències i millorant així la qualitat del subministrament.
En aquest cas, les actuacions tenen una importància més enllà del propi client, ja que es tracta de grans infraestructures del litoral barceloní. Les línies remodelades donen subministrament elèctric a diversos clients singulars com l’Hotel W, la terminal de creuers del port, el Moll Llevant i el Moll Adossat, entre d’altres.
Amb aquestes millores, la Companyia vol afavorir l’activitat de l’entorn portuari, que és un important eix per al desenvolupament econòmic (tan en la seva vessant industrial com turística) de la ciutat, però també un recurs per a la resta de Catalunya, ja sigui per la seva funció cabdal en l’entrada de mercaderies o per la seva repercussió en la imatge i l’accés de visitants d’altres països, principalment mediterranis.



Ver Notes de premsa Endesa Catalunya 2011 en un mapa más grande