lunes, 14 de febrero de 2011

ENDESA FINALITZA L’ELECTRIFICACIÓ DEL PARC DE L’ALBA, DE CERDANYOLA DEL VALLÈS

• S’han instal.lat, en una primera fase, 15 noves línies de mitja tensió, 48 centres de transformació i més de 40 quilòmetres de xarxa.

• Aquest sector tecnològic té una potència total de 76.489 kW.

Cerdanyola del Vallès, 14 de febrer de 2011.- Endesa ha posat recentment en servei totes les infraestructures elèctriques bàsiques necessàries per tal de garantir el subministrament al Parc de l’Alba de Cerdanyola del Vallès, que requereix una potència total de 76.489 kW, bàsicament destinada al sector productiu.

El procés d’urbanització d’aquesta àrea tecnològica, de 340 hectàrees, va culminar, desembre passat, amb la posada en marxa de la subestació de Codonyers, amb una potència instal•lada de 250 MVA, de la qual s’alimenta elèctricament el Parc i que en garanteix el subministrament. La Companyia ha completat l’operació amb l’estesa de 15 línies de mitja tensió amb 34 quilòmetres de cable, 48 centres de transformació (41 dels quals són de mesura), 7 transformadors i 158 cel•les d’última tecnologia. Així mateix, s’han instal•lat 7,2 quilòmetres de xarxa de baixa tensió. Totes aquestes infraestructures completen, per tant, la primera fase d’electrificació del Parc, susceptible de ser ampliades en un futur si les necessitats energètiques de l’espai així ho requereixen.
Les noves cel•les estan dotades d’uns nous equips amb un gas de característiques especialment aïllants, en lloc dels tradicionals d’aire. Aquesta nova tecnologia és més segura i robusta de cara a suportar ambients salins i humits o de forta pol•lució. A més, gairebé no requereix manteniment, a diferència de la tecnologia anterior, en què aquestes tasques obligaven a tallar temporalment el subministrament elèctric als clients.

Igualment, tota la infraestructura s’ha dotat amb els pertinents sistemes de telecomunicacions: més de 8 quilòmetres de cable telefònic, 3,7 de fibra òptica, i 21 centres de distribució telemanats. El telecomandament consisteix a instal•lar a les línies elèctriques els mòduls electrònics necessaris i un sistema de comunicacions per a poder accionar els interruptors dels centres de transformació a distància, mitjançant un mòdem. Aquest sistema permet una millor eficiència en l’operativa de maniobres, ja que evita la necessitat de desplaçar equips sobre el terreny en cas d’incidències per a dur a terme les corresponents maniobres manuals. Així, s’estalvia temps en la localització d’avaries, amb la consegüent reducció del temps d’interrupció del servei.

Parc-de-l'Alba


Ver Notes de premsa Endesa Catalunya 2011 en un mapa más grande