jueves, 3 de febrero de 2011

ENDESA SUBSTITUEIX MÉS DE 1.200 METRES DE CABLE AERI DEL BARRI DE LES ARENES PER MILLORAR L’IMPACTE VISUAL DE LA XARXA

·        Els treballs han suposat l’eliminació les barreres arquitectòniques i la millora de la mobilitat dels veïns del barri, ja que s’han retirat una desena de pals de fusta.

·      Paral·lelament, s’ha ampliat la tensió de les infraestructures elèctriques del barri passant de 220 V a 380 V, que representa una important millora de la qualitat del subministrament.

·      Aquestes reformes, situades entre els carrers Puigmal, Pineda i l’Avinguda del Vallès responen a una vella aspiració dels veïns de la zona.

Terrassa, 3 de febrer de 2011.- Endesa ha finalitzat recentment les tasques de reforma i adequació tecnològica de part de la xarxa elèctrica de baixa tensió del barri de les Arenes, a Terrassa. Els treballs han consistit en la retirada de més de 1.200 metres de cablejat aeri i deu de pals de fusta, fet que comportarà una millora en la seguretat i en la qualitat del servei dels veïns d’aquesta ciutat del Vallès Occidental.
L’actuació, que s’ha dut a terme als carrers de Puigmal, Pineda i Avinguda del Vallès, ha consistit en la substitució dels cables aeris convencionals de baixa tensió per xarxa trenada i grapada a les façanes dels immobles. Així, no només s’eliminen els circuits en ziga-zaga pels carrers del barri, sinó que es guanya, sobretot, en seguretat i se’n redueix el seu impacte visual. A més, els treballs també comporten l’eliminació de les barreres arquitectòniques alhora que es millora la mobilitat de la via pública. Alhora, la xarxa adossada a les façanes és més segura davant d’impactes com accidents de trànsit i més robusta, ja que es tracta de cable trenat on els anteriors tres cables paral·lels s’han reemplaçat per un triple conductor que discorre conjunt, similar a una trena.

Igualment, durant les obres de substitució de xarxa s’ha aprofitat per ampliar la tensió de les infraestructures de la zona, passant dels 220 V als 380 V. Això representa una important millora de la qualitat del subministrament ja que permet dotar la xarxa de la capacitat suficient per donar resposta al creixement vegetatiu i la prepara per a noves instal·lacions o futures ampliacions dels ja existents.
La substitució de la xarxa aèria d’aquest barri és una aspiració dels veïns des de fa anys. Amb aquest canvi es respon a les necessitats i voluntats dels ciutadans, llargament reclamades.



Ver Notes de premsa Endesa Catalunya 2011 en un mapa más grande