jueves, 10 de febrero de 2011

ENDESA POSA EN MARXA UNA SUBESTACIÓ PEL PARC EÒLIC COLL DE LA GARGANTA, A LA RIBERA D’EBRE

• La nova infraestructura, que compta amb les darreres tecnologies del sector, és de 110 kV i està connectada amb les subestacions de Pradell i Ascó.

• Per posar en funcionament aquesta nova edificació, la Companyia ha hagut de construir dos circuits aeris de 30 metres i adequar els suports de la línia existent d’alta tensió.

• La seva funció serà permetre l’evacuació de l’energia produïda pel parc eòlic, que compta amb 13 aerogeneradors de 1670 kW, per una potència nominal total de 21,71 MW.

La Torre de l’Espanyol, 10 de febrer de 2011.- Endesa ha posat en marxa recentment una nova subestació a La Torre de l’Espanyol, a la comarca de la Ribera d’Ebre, per a l’evacuació de l’energia produïda al parc eòlic Coll de la Garganta.
Aquesta nova infraestructura compta amb un parc exterior de 110 kV (alta tensió), que està connectat a les subestacions d’Ascó i Pradell, i compta amb les darreres tecnologies del sector. En el cas dels aïllaments, estan dotats d’uns nous equips amb un gas de característiques especialment aïllants, en lloc dels tradicionals d’aire. Aquesta nova tecnologia és més segura i robusta de cara a suportar ambients salins i humits o de forta pol•lució. A més, gairebé no requereix manteniment, a diferència de la tecnologia anterior, en què aquestes tasques obligaven a tallar temporalment el subministrament elèctric als clients.
Per posar en funcionament aquesta nova infraestructura la Companyia ha hagut d’adequar la línia d’alta tensió que transitava per la zona, construint dos circuits aeris de 30 metres i adequant els suports del cablejat, així com instal•lant-hi dispositius de comunicació.
La subestació té com a objectiu permetre l’evacuació i aportació al sistema elèctric de l’energia produïda pel parc eòlic Coll de la Garganta, que compta amb 13 aerogeneradors de 1670 kW cadascun, per una potència nominal total de 21,71 MW.

SE Coll de la Garganta


Ver Notes de premsa Endesa Catalunya 2011 en un mapa más grande