viernes, 1 de julio de 2011

ENDESA AUGMENTARÀ EL CABAL DEL NOGUERA PALLARESA PER FACILITAR LA BAIXADA DE RAIS AQUEST DIUMENGE


• La iniciativa fa anys que es realitza i es situarà en el tram comprès entre la Presa de Llania (coneguda també com a Presa de Sossís) i La Pobla de Segur.

• L’aigua necessària s’extraurà dels embassaments de la capçalera del rius Noguera Pallaresa i Cardós.

• La Companyia també cedirà El Vernedot per fer el menjar de germanor i durant tot l’any facilita el magatzem per guardar-hi els troncs per a la construcció dels rais.

La Pobla de Segur, 1 de juliol de 2011 (2861).- Endesa torna a col•laborar enguany amb l’Associació Cultural dels Raiers de la Noguera Pallaresa per tal de facilitar un bon desenvolupament de la XXXIII Diada dels raiers amb la baixada de rais pel riu que tindrà lloc aquest diumenge.

La iniciativa fonamental és la de l’augment del cabal del riu, que es mantindrà constant a 28 m3/s entre les 10 del matí i les 2 del migdia a la presa de Sossís. Aquest volum fluvial s’extraurà dels embassaments de la capçalera del Noguera Pallaresa i del Cardós (La Torrassa), mitjançant la posada en funcionament esglaonat de les centrals d’Espot, La Torrassa i Llavorsí.

Altres col•laboracions amb la diada són la cessió del terreny per fer-hi l’àpat posterior a la baixada de rais (en concret el paratge denominat El Vernedot, pròxim a la central de Pobla) i la cessió durant tot l’any del magatzem on l’associació pot guardar els troncs que serveixen de base per a la construcció anual dels rais.






Ver Notes de premsa Endesa Catalunya 2011 en un mapa más grande