viernes, 1 de julio de 2011

ENDESA REP LA NOTIFICACIÓ FORMAL DE LA RESOLUCIÓ SANCIONADORA SOBRE ELS EFECTES DE LES NEVADES A GIRONA

Barcelona, 1 de juliol de 2011 (2862).- Endesa, un cop rebuda la notificació formal de la resolució sancionadora per la part de la Direcció General d’Energia i Mines de la Generalitat de Catalunya sobre la presumpta manca de comunicació a les administracions durant la nevada que el 8 de març del 2010 va afectar bona part de les comarques de Girona i el nord del Maresme, vol transmetre que:

1. La Companyia està estudiant la resolució i, si ho estima oportú, presentarà recurs d’alçada davant del Conseller.

2. La Companyia reitera el seu convenciment que la seva actuació davant l’incident de les nevades a Girona, també pel què fa a la informació subministrada a les administracions, va ser correcte.

3. La sanció sobre el presumte incompliment de realitzar les escomeses i les connexions de nous subminitraments, no només no té res a veure amb el capítol de les nevades, sinó que ja està recorregut davant del TSJC.


Cal recordar que el temporal de neu del 8 de març de l’any passat va ser qualificat com a “episodi extraordinari” tant pel Govern de la Generalitat de Catalunya com pel propi Govern central. En aquest sentit, tant el Servei de Meteorologia de Catalunya com l’Associació Espanyola de Meteorologia van catalogar l’incident de “fet extraordinari”. No només les infraestructures elèctriques van quedar seriosament malmeses, sinó altres serveis com carreteres o telefonia.

En aquest sentit, subratllar que els treballs per a recuperar la totalitat de les infraestructures destrossades van suposar una inversió superior als 60 milions d’euros, aportats íntegrament per la Companyia, i que el volum de les indemnitzacions pagades fins a data d’avui sumen 8 milions d’euros.

En qualsevol cas, cal recordar el compromís que Endesa té no només amb les comarques de Girona en particular, sinó en Catalunya en general.



Ver Notes de premsa Endesa Catalunya 2011 en un mapa más grande