lunes, 4 de julio de 2011

ENDESA COL•LABORA EN L’AMPLIACIÓ DEL REFUGI DE LA COLOMINA QUE S’HA INAUGURAT AQUEST DISSABTE DIA 2 DE JULIOL

·        L’espai està cedit des dels anys 70 a la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya com a allotjament muntanyenc.

·        La seva posició privilegiada a la capçalera de la Vall Fosca (al Pallars Jussà) converteix el refugi en punt de partida ideal per activitats com excursions, a peu o amb esquís, i escalada.

·        Paral·lelament, l’edifici també serveix com a primer recurs per a situacions climatològiques extraordinàries i per accidentats, així com a punt de concentració de brossa en l’entorn forestal.


Tremp, 4 de juliol de 2011 (2863).- Aquest dissabte, dia 2 de juliol s’ha inaugurat l’ampliació del refugi de la Colomina a la Torre de Cabdella, a la comarca del Pallars Jussà. Aquest espai és de propietat d’Endesa i la seva gestió es va cedir els anys 70 a la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya pel seu ús com a allotjament muntanyenc. Aquesta cessió es va ampliar a l’edificació al complet l’any 1994.

Les reformes han consistit, principalment, en la instal·lació d’una vintena de plaques solars fotovoltaiques i la construcció d’una àmplia zona per a les motxilles, que també servirà com a refugi lliure per a deu persones, en absència del guarda, de les 40 disponibles. Totes aquestes millores compten amb materials d’alta qualitat que atorguen a l’espai un aïllament d’última generació tèrmic i ignífug, fet que no només augmenta el confort dels ocupants, sinó que també repercuteix en un major estalvi energètic.

El refugi de la Colomina s’ubica a la capçalera de la Vall Fosca a 2.400 metres d’altitud, just a tocar de les aigües de l’estany de la Colomina, un dels 24 llacs de la zona lacustre més extensa dels Pirineus Catalans.

Aquesta posició, dins la zona perifèrica del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, el converteix en un punt de partida ideal per activitats d’alta muntanya com les excursions, ja sigui a peu o amb esquís de muntanya en època hivernal, com travesses o escalada.

Paral·lelament, el refugi actua com a element de seguretat i d’aixopluc en situacions climatològiques extremes i per atendre a accidentats. Pel què fa a altres valors, no s’ha d’oblidar el seu paper per la millora mediambiental de la muntanya, ja que exerceix de concentrador de la recollida de brossa generada pels diferents usuaris d’aquells espais.




Ver Notes de premsa Endesa Catalunya 2011 en un mapa más grande