viernes, 8 de julio de 2011

ENDESA MODIFICARÀ EL CABAL DEL TER PER AFAVORIR EL MEMORIAL FRANCESC FERRER I GIRONÈS AQUEST CAP DE SETMANA

• Aquest descens en piragua arriba a la seva desena edició i requereix un volum del riu especial per desenvolupar-se en òptimes condicions.


• La Companyia adequarà el turbinat de Susqueda i Pasteral I de manera que entre les 11 del matí i les 3 de la tarda entre el Pont de Bonmatí i la Barca de Bescanó circulin 25 m3/s.


• La gestió s’ha dut a terme amb l’autorització de l’Agència Catalana de l’Aigua.


Salt, 1 de juliol de 2011 (2861).- Endesa torna a col•laborar enguany amb el Memorial Francesc Ferrer i Gironès modificant el cabal del Ter i adequant-lo a les necessitats d’aquesta prova de descens en piragua.

Concretament, la Companyia adequarà el turbinat de les seves instal•lacions a Susqueda i Pasteral I perquè circuli un cabal de 25 m3/s entre les 11 del matí i les 3 de la tarda entre el Pont de Bonmatí i la Barca de Bescanó. Aquest volum s’aconseguirà modificant la generació hidroelèctrica habitual de les centrals de la Companyia, alhora que mantenint els criteris mediambientals.

Aquesta demanda de l’organtizació del memorial s’ha assumit per part de la Companyia entenent la importància dels esdeveniments esportius a la vida social de la comarca, però sempre amb l’autorització de l’Agència Catalana de l’Aigua.

El Memorial Francesc Ferrer i Gironès, organitzat pel Club Piragüisme Salt-Ter, és un descens amb piragua de caràcter popular i reivindicatiu per un tram de sis quilòmetres amb arribada al Parc de les Ribes del Ter, a Girona. La ruta creua els termes municipals de Salt i Sant Gregori.



Ver Notes de premsa Endesa Catalunya 2011 en un mapa más grande