miércoles, 6 de julio de 2011

ENDESA INVERTEIX 160.000 EUROS EN LA REFORMA TECNOLÒGICA DE LA LÍNIA DE MITJA TENSIÓ DEL PANTÀ DE PORTBOU

• L’objectiu ha sigut millorar la qualitat del subministrament a 4.000 clients dels termes municipals de Colera, Llançà i Portbou, tots a la comarca de l’Alt Empordà.


• El transport de les noves 11 torres metàl•liques que s’han instal•lat s’ha realitzat amb helicòpter per evitar l’obertura de camins per maquinària pesant.


• Per dur a terme els treballs s’han seguit les resolucions i prescripcions de l’Ajuntament, de la Generalitat i de l’Agència Catalana de l’Aigua.

Portbou, 6 de juliol de 2011 (2864).- Endesa ha finalitzat recentment les obres per a la millora tecnològica de la línia de mitja tensió que passa pel Pantà de Portbou, a l’Alt Empordà, amb una inversió de 158.000 euros. L’objectiu d’aquesta operació ha sigut millorar el servei a 4.000 clients de la comarca, dividits entre els termes municipals de Colera, Llançà i Portbou.
Concretament, les reformes han consistit en la instal•lació d’11 noves torres metàl•liques i d’un total de gairebé 2.000 metres de línia elèctrica de mitja tensió a 18/36 kV. Paral•lelament, també s’ha realitzat la millora tecnològica de dos centres de distribució ja existents, de manera que es reforça la qualitat del subministrament, atorgant-li major solidesa i continuïtat.
Durant les operacions, i per tal de no afectar el servei habitual als clients s’ha instal•lat un grup electrògen que permetia mantenir el subministrament mentre es realitzaven els treballs.

Donada l’especial orografia del terreny, i per tal de realitzar un impacte mínim a la zona, tot el projecte s’ha dut a terme seguint les resolucions i prescripcions dels permisos obtinguts de l’Ajuntament de Portbou, del Departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya i de l’Agència Catalana de l’Aigua. Gran part de les operacions s’han realitzat amb helicòpter, fet que, tot i augmentar la inversió necessària, ha permès no obrir camins per maquinària pesant a l’hora de dur a terme els treballs.


ENDESA INVERTEIX 160.000 EUROS EN LA REFORMA TECNOLÒGICA DE LA LÍNIA DE MITJA TENSIÓ DEL PANTÀ DE PORTBOU

ENDESA INVERTEIX 160.000 EUROS EN LA REFORMA TECNOLÒGICA DE LA LÍNIA DE MITJA TENSIÓ DEL PANTÀ DE PORTBOU




Ver Notes de premsa Endesa Catalunya 2011 en un mapa más grande