miércoles, 21 de septiembre de 2011

ENDESA REALITZA UN SIMULACRE D’INCENDI A LA CENTRAL HIDRÀULICA DE VIELHA

• La situació d’emergència, realitzada amb pots de fum no tòxic, va fingir un ferit greu.


• L’operatiu va comportar la participació dels pompiers, dels Mossos d’Esquadra, de l’Hospitau de Vielha i d’ambulàncies.


• Des del 2003 es duen a terme set simulacres cada any.

Vielha, 21 de setembre de 2011 (2902).- Endesa ha finalitzat amb èxit un simulacre d’incendi a la central hidràulica de Vielha, dins dels plans de prevenció i seguretat que la Companyia realitza des del 2003 de forma itinerant a les instal•lacions de generació hidroelèctrica de Catalunya.
La situació d’emergència va comportar la participació de 4 agents dels Mossos d’Esquadra, de 2 persones de l’Hospitau de Vielha, de 4 empleats de TESVA, l’empresa que gestiona les ambulàncies, i 1 camió i 6 bombers dels Pompiers de la Vall d’Aran, més personal propi.
L’operatiu va començar a les 10’30 del matí, quan el grup observador del simulacre, format per totes les parts, va activar l’alarma d’incendis de la central amb pots de fum no tòxic, per recrear al màxim l’atmosfera de risc. Acte seguit, el Centre de Recepció d’Alarmes, ubicat a la seu de la Companyia de Barcelona, va alertar el Centre de Control de Producció Hidràulica situat a la seu de Lleida, al barri dels Magraners. Immediatament, llavors, es va activar el personal de guàrdia i, a la vegada, l’equip d’intervenció per atendre l’emergència, que simulava una detonació i un ferit greu, empleat de la central. Es va avisar el 112 i van arribar els serveis d’emergència i es va atendre l’operari. El simulacre va durar un total de 45 minuts, i es va donar per finalitzat amb l’extinció del foc i el rescat del ferit.
Aquest tipus d’operacions es realitzen set vegades cada any a una central hidràulica diferent de Catalunya, de manera que, en un breu període de temps, totes i cadascuna d’elles han viscut fingir una situació de risc.




Ver Notes de premsa Endesa Catalunya 2011 en un mapa más grande



NdP02902 (Simulacre CE Vielha)2

NdP02902 (Simulacre CE Vielha)