miércoles, 21 de septiembre de 2011

ENDESA INTRODUEIX A BARCELONA UNES INNOVADORES PLANXES DE PLÀSTIC PER FER MÉS SEGURES LES OBRES A LA VIA PÚBLICA



• Aquests elements serveixen per cobrir les rases i les canalitzacions als carrers durant els treballs de millora de la xarxa elèctrica.


• Les noves peces tenen un pes reduït (12 kg) i unes dimensions de 120 per 80 centímetres, que permeten resistir fins a 500 kg.


• Al no ser metàl•liques, s’elimina el risc de robatoris i el consegüent perill per als vianants.

Barcelona, 21 de setembre de 2011 (2901).- Endesa, a través d’Acciona Instalaciones, ha començat a utilitzar, en període de proves, a la ciutat de Barcelona unes innovadores planxes de plàstic per a obres a la via pública, que les fa més segures tant per als vianants com pels mateixos operaris. Aquestes peces permeten cobrir les rases i les canalitzacions del carrer d’una manera òptima i el més pràctica possible.

Habitualment, el material utilitzat en aquests elements de seguretat pública és el metall, però implica un risc de robatori, amb la consegüent absència de l’element preventiu sense avís. Les planxes estan dissenyades per a sostenir el major pes possible i amb els angles arrodonits, fet que evita que els vianants (principalment les persones d’edat avançada) puguin patir cap tipus de contratemps. Pel que fa a la instal•lació, el material és molt lleuger (només 12 kg per planxa) i més còmodament maniobrable pels operaris, evitant així sobreesforços.

Les planxes que s’han començat a provar tenen una resistència de fins a 500 kg i estan pensader per a zones peatonals, encara que la seva disposició fa possible el trànsit per sobre de vehicles de fins a 2.000 kg (ja que el pes es reparteix entre rodes durant el pas). Amb els mateixos materials i disseny s’han creat diversos models de planxa, en funció del tipus de necessitats. Les més habituals són de 120 per 80 centímetres, però també es disposa d’altres models amb altres dimensions i resistències segons les necessitats de l’obra.

Veient els interessants avantatges que proporcionen aquests nous elements, l’Acefat (l’empresa de gestió integrada de les obres de serveis que es duen a terme a la via pública de la ciutat de Barcelona) està seguint amb atenció el procés de proves de les planxes per part d’Endesa per valorar-ne l’ús en altres actuacions.




Ver Notes de premsa Endesa Catalunya 2011 en un mapa más grande