viernes, 23 de septiembre de 2011

ENDESA MODIFICARÀ EL CABAL DEL RIU TER PER COL•LABORAR AMB L’ONZENA ‘KONCENTRACIÓ D’AIGÜES BRAVES’ DE SALT

• Les actuacions de la Companyia tindran lloc el dia 25 per les diverses proves d’aquesta competició fluvial.


• Per mantenir un cabal desitjat s’obrirà el difusor de Susqueda a les 7 del matí amb una sortida de 20 m3/s que baixarà a 11 m3/s a partir de les 7 de la tarda.


• La competició arriba aquest any a la seva onzena edició i comprèn, a part de les proves esportives, activitats socials.


Salt, 23 de setembre de 2011 (2903).- Endesa torna a col•laborar enguany amb la ‘Koncentració d’Aigües Braves’ de Salt, al Gironès, i modificarà el cabal del riu Ter, amb l’autorització de l’Agència Catalana de l’Aigua, per adequar-lo a les necessitats d’aquesta competició.

Concretament, la Companyia adequarà l’obertura del difusor de la presa de Susqueda, a la Selva, perquè circuli un cabal regular, de manera que s’afavoreixi la pràctica exigent i alhora segura del descens. Les operacions s’iniciaran a les 7 del matí, quatre hores abans de l’inici de les activitats, amb l’obertura del difusor de la central, que deixarà anar un cabal de 20 m3/s. El desembassament es mantindrà constant fins a les 7 de la tarda, quan s’anirà rebaixant fins als 11 m3/s.

Aquesta demanda de l’organització s’ha assumit per part de la Companyia entenent la importància dels esdeveniments esportius a la vida social no només de la vila de Salt, sinó de la resta de la comarca.

Enguany la ‘Koncentració d’Aigües Braves’ arriba a la seva onzena edició i és un dels descensos més valorats perquè uneix un tram navegable de referència amb un entorn natural privilegiat. Les activitats fluvials es complementen també amb esdeveniments més socials, com la coca de benvinguda o un dinar tipus pícnic per a tots els participants, fet que incideix en la rellevància d’aquest tipus de trobades més enllà dels seus valors merament esportius.




Ver Notes de premsa Endesa Catalunya 2011 en un mapa más grande