viernes, 29 de julio de 2011

ENDESA INVERTEIX 10.000 EUROS EN L’AUGMENT DE L’OPERATIVITAT DE LA SUBESTACIÓ DE SANT PERE DE RIBES



• La Companyia ha modificat les instal•lacions de l’edifici per millorar-ne les condicions estructurals i facilitar-hi les tasques dels equips tècnics.


• Aquesta infraestructura dóna servei a 25.000 clients de set municipis.


• Les obres formen part del conjunt de modificacions de les subestacions de les comarques del Garraf i l’Alt Penedès.


Sant Pere de Ribes, 28 de juliol de 2011 (2879).- Endesa ha finalitzat recentment les obres per a la reforma de l’estructura de la subestació elèctrica que la Companyia té dins el terme municipal de Sant Pere de Ribes, a la comarca del Garraf, que han suposat una inversió de 10.000 euros.

Aquest conjunt d’operacions han servit per modificar les instal•lacions, de manera que es millori l’operativitat dins el recinte. D’aquesta manera, es poden reduir els temps dels futurs treballs de manteniment i millora, que solen comportar la interrupció del subministrament.

La subestació de Sant Pere de Ribes dóna servei a 25.000 clients de set municipis diferents de les comarques del Garraf i de l’Alt Penedès, incloent-hi les dues capitals. Aquests municipis són: Canyelles, Olèrdola, Olivella, Sant Pere de Ribes, Sitges, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú.

Les obres que s’han dut a terme formen part del conjunt de modificacions estructurals de les subestacions de la Companyia al Garraf i l’Alt Penedès per millorar-les tecnològicament, beneficiant la qualitat del subministrament, l’operativitat i l’impacte ambiental.



Ver Notes de premsa Endesa Catalunya 2011 en un mapa más grande

martes, 26 de julio de 2011

ENDESA HA INSTAL•LAT EL NOU SISTEMA D’IL•LUMINACIÓ LED D’ALTA POTÈNCIA D’ENEL SOLE A FALSET, A LA COMARCA DEL PRIORAT

• Aquesta nova tecnologia permet reduir el consum energètic en un 60%, el manteniment en un 50% i les emissions de gasos d’efecte hivernacle en un 60%.


• Alhora, la llum d’aquests nous dispositius és de major qualitat i més uniforme, fet que comporta una reducció important de la contaminació lumínica.


• Les obres també han comportat la instal•lació de 1.800 metres de cablejat de baixa tensió i la substitució de dos quadres de comandament i protecció.


Falset, 26 de juliol de 2011 (2876).- Endesa han instal•lat, per primer cop a Catalunya, el nou sistema d’il•luminació exterior LED d’alta potència Archielde d’Enel Sole. Concretament, aquests innovadors dispositius s’han col•locat a Falset després que les dues companyies guanyessin una licitació oberta per l’Ajuntament de la capital del Priorat. El municipi, d’aquesta manera, es converteix en el primer de Catalunya en comptar amb aquests equips, només disponibles a Navarra i Sevilla en tota Espanya, refermant l’aposta de l’Ajuntament de Falset per les noves tecnologies en el camp de la sostenibilitat i l’estalvi energètic.

En total s’han instal•lat 121 punts de llum LED (51 unitats del model Delphi, 3 del model Argo i 67 del model Archilede). Els principals beneficis d’aquests dispositius és que permeten uns estalvis molt importants a nivell econòmic i ambiental. En primer lloc, permeten reduir el consum energètic en un 60%, però també comporten un estalvi del 50% en manteniment, ja que la vida útil mitjana és superior a les 60.000 hores.

La reducció del consum i del manteniment comporta, directament, un estalvi ambiental, que arriba al 60% en el cas de l’emissió de gasos d’efecte hivernacle. Pel que fa a la contaminació lumínica, es redueix d’una forma dràstica, ja que no es produeix llum dispersa o intrusa.

Els veïns de Falset, alhora, es beneficiaran d’aquesta nova tecnologia, ja que significa un increment important de la qualitat de la llum pública exterior. Concretament, l’enllumenat és, ara, més uniforme i amb major rendiment cromàtic, fent molt més còmode el trànsit per la via pública. També cal destacar que cada punt de llum compta amb un sistema propi de programació, fet que permet una gran flexibilitat horària a l’hora de planificar els consums.

Per dur a terme la col•locació dels nous equips Endesa ha hagut de substituir dos quadres de comandament i protecció i ha instal•lat 1.729 metres de línia de baixa tensió.



Ver Notes de premsa Endesa Catalunya 2011 en un mapa más grande

ENDESA INVERTEIX 130.000 EUROS EN LA MILLORA TECNOLÒGICA DE LA XARXA DEL BARRI DE SANT ANDREU DE BARCELONA

• La Companyia ha reformat tres quilòmetres de línia de mitja tensió de 25 kV i dos centres de distribució, a part de reforçar altres punts de la xarxa barcelonina.


• Els nous dispositius són més segurs i robustos, alhora que necessiten menor manteniment i, en conseqüència, es redueixen les interrupcions per aquestes tasques.


• En total, 1.600 clients d’aquest barri de la capital es veuen beneficiats per aquestes reformes.


Barcelona, 27 de juliol de 2011 (2877).- Endesa ha finalitzat recentment la primera fase dels treballs de millora tecnològica de la xarxa de subministrament elèctric del barri de Sant Andreu de Barcelona. Aquest conjunt de remodelacions de les instal•lacions de mitja tensió representen una inversió, aportada exclusivament per la Companyia, de 130.000 euros.

Les obres han consistit en la reforma tecnològica de més de tres quilòmetres de línia de mitja tensió de 25 kV, així com de dos centres de distribució. Aquestes actuacions s’han complementat amb el reforç de diversos punts de la xarxa i la modificació de les interconnexions de diversos dispositius, de manera que es dota el sistema de major maniobrabilitat.

Amb aquest conjunt de millores s’atorga a la xarxa de major seguretat i solidesa i, paral•lelament, es redueixen les operacions de manteniment, fet que implica la reducció de les interrupcions per aquest tipus de tasques.

En total, les línies on s’han realitzat els treballs tenen una potència contractada de prop de 4.300 kW i se’n veuran beneficiats 1.596 clients de manera directa, principalment de Sant Andreu, però també alguns del barri de Sant Martí.



Ver Notes de premsa Endesa Catalunya 2011 en un mapa más grande

viernes, 22 de julio de 2011

ENDESA INVERTEIX 72.000 D’EUROS EN LA MILLORA DE LA SUBESTACIÓ DE PERAFORT, AL TARRAGONÈS



• Concretament, la Companyia ha instal•lat tres nous interruptors de la xarxa de mitja tensió de 25 kV amb tecnologies d’última generació.


• Els nous dispositius són més segurs i robustos gràcies als aïllaments per gas, enlloc dels tradicionals d’aire.


• En total, 12.000 clients, distribuïts entre les comarques del Tarragonès i l’Alt Camp, es veuen beneficiats per aquestes reformes.


Perafort, 22 de juliol de 2011 (2875).- Endesa ha finalitzat els treballs de reforma i ampliació de part de la xarxa elèctrica de mitja tensió a 25 kV de la subestació de Perafort, al Tarragonès. Aquestes millores han consistit en la instal•lació de tres nous interruptors d’última tecnologia i han comptat amb una inversió total per part de la Companyia de 72.000 d’euros.

Els nous dispositius instal•lats estan dotats d’uns nous equips amb un gas de característiques especialment aïllants, en lloc dels tradicional d’aire. Aquesta nova tecnologia és més segura i robusta de cara a suportar ambients salins i humits o de forta pol•lució. A més, gairebé no requereix manteniment, a diferència de la tecnologia anterior, en què aquestes tasques obligaven a tallar temporalment el subministrament elèctric als clients.

Aquest augment de la solidesa dels dispositius elèctrics permet augmentar la qualitat del subministrament a 12.000 clients, distribuïts entre les comarques del Tarragonès i de l’Alt Camp.



Ver Notes de premsa Endesa Catalunya 2011 en un mapa más grande

miércoles, 20 de julio de 2011

ENDESA INVERTEIX 20.000 EUROS EN LA MILLORA TECNOLÒGICA DE LA SUBESTACIÓ DE SANT FELIU DE LLOBREGAT

• Les reformes, entre altres funcions, han servit per aïllar un dels transformadors 66/25 kV.


• Aquesta infraestructura dóna subministrament a més de 10.000 clients de set municipis de la comarca.


• Les obres formen part del pla de millora ambiental de la Companyia per a les subestacions del Baix Llobregat.


Sant Feliu de Llobregat, 19 de juliol de 2011 (2873).- Endesa ha finalitzat recentment la reforma tecnològica de la subestació que la Companyia té al terme municipal de Sant Feliu de Llobregat, a la comarca del Baix Llobregat. Aquestes obres han servit per millorar mediambientalment la infraestructura elèctrica, alhora que augmenten la qualitat del subministrament.

Concretament, les reformes ambientals s’han centrat en la substitució i renovació tecnològica de diversos elements d’aïllament d’un dels transformadors 66/25 kV del complex.

Pel què fa al subministrament, un total de 10.500 clients de la comarca s’alimenten directament d’aquesta infraestructura. Per municipis, aquests clients es divideixen entre Molins de Rei, el Papiol, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Sant Vicenç dels Horts i Santa Coloma de Cervelló.

Les obres formen part del pla de millora ambiental i sostenibilitat de la Companyia per a les subestacions del Baix Llobregat.



Ver Notes de premsa Endesa Catalunya 2011 en un mapa más grande

martes, 19 de julio de 2011

ENDESA INVERTEIX 80.000 EUROS EN LA MILLORA TECNOLÒGICA DE PART DE LA XARXA DE MITJA TENSIÓ DE PALAMÓS



• La Companyia ha instal•lat prop de 300 metres de xarxa de mitja tensió al nucli de Sant Joan de Palamós.


• Paral•lelament, s’ha reformat un centre de distribució que es connecta a la nova línia.


• Aquestes infraestructures atorguen major solidesa a la xarxa i permeten augmentar la qualitat del subministrament a més de 4.000 clients de manera directa.



Palamós, 18 de juliol de 2011 (2872).- Endesa ha finalitzat recentment la reforma tecnològica de part de la xarxa de mitja tensió de Palamós, al Baix Empordà. Aquesta millora ha suposat una inversió de 80.000 euros aportats íntegrament per la Companyia.

El projecte ha comprès la instal•lació de prop de 300 metres de xarxa de mitja tensió, així com la reforma d’un centre de distribució connectat directament al nou cablejat.

Aquestes noves infraestructures compten amb les darreres tecnologies del sector, de manera que suposen un augment en la qualitat del subministrament de més de 4.000 clients, alhora que atorguen a la xarxa major solidesa i, per tant, un reforç més enllà dels subministraments directes.

Les reformes s’han dut a terme al nucli de Sant Joan de Palamós i formen part del pla de la Companyia per a la millora tecnològica de la xarxa elèctrica de mitja i baixa tensió de les comarques gironines.



Ver Notes de premsa Endesa Catalunya 2011 en un mapa más grande

viernes, 15 de julio de 2011

ENDESA MODIFICARÀ EL CABAL DEL NOGUERA PALLARESA PER COL•LABORAR AMB EL RAL•LI INTERNACIONAL



• Les actuacions de la Companyia tindran lloc els dies 16, 19, 23 i 24 per les diverses proves d’aquesta competició fluvial.


• Per mantenir un cabal constant s’adaptarà l’activitat de les centrals hidràuliques de la Torrassa i de Llavorsí.


• Les proves arriben aquest any a la seva edició número 48 i uneixen activitats esportives amb d’altres més socials i culturals.


Sort, 15 de juliol de 2011 (2871).- Endesa torna a col•laborar enguany amb el Ral•li Internacional de la Noguera Pallaresa modificant el cabal del riu per adequar-lo a les necessitats d’aquesta competició.

Concretament, la Companyia adequarà el turbinat de les seves centrals hidràuliques de la Torrassa i Llavorsí perquè circuli un cabal regular, de manera que s’afavoreixi la igualtat entre els competidors.

Les operacions s’iniciaran el dissabte dia 16 de juliol a les 8 del matí per la Copa Catalana d’Estil Lliure, finalitzant a les 2 de la tarda. Dimarts dia 19 tindrà lloc el Campionat Nocturn i es modificarà l’horari habitual del ràfting per ampliar-lo fins a les 9 de la nit (12 m3/s des de la Torrassa de 4 a 7 i 10 m3/s des de Llavorsí de 6 a 9).

Les proves acabaran el cap de setmana següent amb la Copa d’Espanya Infantils d’Eslàlom i el Campionat d’Espanya de Joves Promeses. Per la primera competició es mantindran els mateixos cabals que pel Campionat Nocturn de 5 del matí a 2 de la tarda i per la segona es mantindrà l’horari habitual del ràfting, però mantenint un cabal constant que afavoreixi la igualtat entre competidors.

Aquesta demanda de l’organització s’ha assumit per part de la Companyia entenent la importància dels esdeveniments esportius a la vida social de la comarca.

El Ral•li Internacional de la Noguera Pallaresa arriba enguany a la seva 48a edició i a part de proves exigents com les esmentades també inclou múltiples activitats paral•leles tan per nens (tallers de màscares, contes, etc...) com per tota la família, com l’arrossada popular de bolets o un espectacle pirotècnic la darrera nit.



Ver Notes de premsa Endesa Catalunya 2011 en un mapa más grande

jueves, 14 de julio de 2011

ENDESA AMPLIA I REFORMA TECNOLÒGICAMENT PART DE LA XARXA ELÈCTRICA DE VILANOVA I LA GELTRÚ, AL GARRAF

• La Companyia ha posat en servei un centre de transformació al carrer Anton Maria Alcover.


• Per a la nova infraestructura, que compta amb un transformador de 400 kVA, s’han estès prop de 150 metres de cable subterrani entre mitja i baixa tensió.


• La millora serveix per incrementar la qualitat i la continuïtat del subministrament i per dotar la xarxa de les últimes tecnologies.


Vilanova i la Geltrú, 13 de juliol de 2011 (2870).- Endesa ha finalitzat els treballs d’ampliació i reforma tecnològica de part de la xarxa elèctrica de mitja i baixa tensió de Vilanova i la Geltrú, a la comarca del Garraf, amb l’objectiu de millorar la qualitat i la continuïtat del subministrament elèctric dels seus clients.

Així, s’ha posat en servei un nou centre de transformació al carrer Anton Maria Alcover, no només per reforçar-ne la xarxa elèctrica, sinó per atendre la demanda actual i futura. Per deixar operativa la nova infraestructura, que compta amb un transformador de 400 kVA, ha calgut estendre prop de 150 metres de cable subterrani entre mitja i baixa tensió.

La nova unitat s’ha construït amb els paràmetres de les últimes tecnologies que hi ha al mercat, de manera que disposa de cabines d’estructura compacta. Aquesta nova tecnologia és més segura i robusta, i gairebé no requereix manteniment, a diferència de l’anterior, en què aquestes tasques obligaven a tallar temporalment el subministrament elèctric als clients.

Els treballs comporten un increment de la continuïtat del subministrament dels clients de la zona, a l’hora que deixen les instal•lacions a punt per atendre puntes de consum i futures connexions.



Ver Notes de premsa Endesa Catalunya 2011 en un mapa más grande

miércoles, 13 de julio de 2011

ENDESA CEDEIX AL PARC NATURAL DE LA SERRALADA DEL LITORAL UN ESPAI PER INSTAL•LAR EQUIPS DE COMUNICACIONS



• L’acord s’estableix en el marc de la Campanya de Prevenció d’Incendis del Parc i, per tant, tindrà una durada de quatre mesos.


• Els dispositius s’ubicaran sense cap compensació econòmica dins el perímetre de la subestació de la Companyia als terrenys del Turó d’en Baldiri, al terme municipal de Premià de Dalt.


• La col•laboració es podria prorrogar si ambdues parts ho troben convenient.

Premià de Dalt, 13 de juliol de 2011 (2869).- Endesa ha signat recentment un conveni de col•laboració amb el Parc Nacional de la Serralada del Litoral, al Maresme, mitjançant el qual cedeix un espai per a la instal•lació temporal d’equips de comunicació.

Aquest acord permetrà tenir ben comunicada la xarxa d’agents destinats a la Campanya de Prevenció d’Incendis 2011 i, per tant, tindrà una durada de quatre mesos.

Els equips s’instal•laran sense cap compensació econòmica a l’entorn de la subestació que la Companyia té als terrenys del Turó d’en Baldiri, dins el terme municipal de Premià de Dalt.

Si passats els quatre mesos establerts ambdues parts segueixen veient convenient mantenir els equips de comunicacions en el mateix espai el conveni podria prorrogar-se per una durada encara per determinar.



Ver Notes de premsa Endesa Catalunya 2011 en un mapa más grande

ENDESA POSA EN SERVEI TRES NOVES LÍNIES DE MITJA TENSIÓ DE LA SUBESTACIÓ DE PUIGPELAT, A L’ALT CAMP

• Aquestes noves infraestructures reforcen el servei especialment al polígon industrial Mas Vell de Vallmoll.


• Alhora, les noves instal•lacions permeten més maniobrabilitat a la xarxa i augmenten la qualitat del subministrament tan del polígon com de la resta de clients de la subestació.


• Les obres formen part del pla de la Companyia per a la millora de les infraestructures de mitja tensió de les comarques tarragonines.


Puigpelat, 12 de juliol de 2011 (2868).- Endesa ha posat en servei recentment tres noves línies de mitja tensió de la subestació de Puigpelat, a la comarca de l’Alt Camp. Concretament, aquests nous circuits serveixen per subministrar directament, entre d’altres, el polígon industrial Mas Vell, al terme municipal de Vallmoll.

Amb les noves línies en funcionament, la Companyia ha pogut esponjar més la resta d’instal•lacions de distribució elèctrica vinculades, alhora que dota la xarxa de major maniobrabilitat en cas d’interrupció del funcionament d’una de les línies, ja sigui per incidències o per treballs de manteniment i millora. Així, s’augmenta la qualitat del subministrament de manera directa als clients del polígon i, de manera indirecta, també a tots els que s’alimenten de la subestació, en total prop de 10.000, dividits entre les comarques de l’Alt Camp, l’Anoia, el Baix Penedès i la conca de Barberà.

Aquestes obres formen part del pla de la Companyia per a la millora i renovació tecnològica de les infraestructures elèctriques de mitja tensió de la demarcació de Tarragona.



Ver Notes de premsa Endesa Catalunya 2011 en un mapa más grande

viernes, 8 de julio de 2011

ENDESA MODIFICARÀ EL CABAL DEL TER PER AFAVORIR EL MEMORIAL FRANCESC FERRER I GIRONÈS AQUEST CAP DE SETMANA

• Aquest descens en piragua arriba a la seva desena edició i requereix un volum del riu especial per desenvolupar-se en òptimes condicions.


• La Companyia adequarà el turbinat de Susqueda i Pasteral I de manera que entre les 11 del matí i les 3 de la tarda entre el Pont de Bonmatí i la Barca de Bescanó circulin 25 m3/s.


• La gestió s’ha dut a terme amb l’autorització de l’Agència Catalana de l’Aigua.


Salt, 1 de juliol de 2011 (2861).- Endesa torna a col•laborar enguany amb el Memorial Francesc Ferrer i Gironès modificant el cabal del Ter i adequant-lo a les necessitats d’aquesta prova de descens en piragua.

Concretament, la Companyia adequarà el turbinat de les seves instal•lacions a Susqueda i Pasteral I perquè circuli un cabal de 25 m3/s entre les 11 del matí i les 3 de la tarda entre el Pont de Bonmatí i la Barca de Bescanó. Aquest volum s’aconseguirà modificant la generació hidroelèctrica habitual de les centrals de la Companyia, alhora que mantenint els criteris mediambientals.

Aquesta demanda de l’organtizació del memorial s’ha assumit per part de la Companyia entenent la importància dels esdeveniments esportius a la vida social de la comarca, però sempre amb l’autorització de l’Agència Catalana de l’Aigua.

El Memorial Francesc Ferrer i Gironès, organitzat pel Club Piragüisme Salt-Ter, és un descens amb piragua de caràcter popular i reivindicatiu per un tram de sis quilòmetres amb arribada al Parc de les Ribes del Ter, a Girona. La ruta creua els termes municipals de Salt i Sant Gregori.



Ver Notes de premsa Endesa Catalunya 2011 en un mapa más grande

jueves, 7 de julio de 2011

ENDESA COL•LABORA, UN ANY MÉS EN EL BON DESENVOLUPAMENT DE LA TRANSSEGRE

• Per garantir l’òptim estat del riu es mantindrà un cabal mínim de 10 m3/s entre les 8 del matí i les 2 des del partidor de Balaguer.


• Aquest volum d’aigua es mantindrà gràcies a la generació estable mínima des de la central hidroelèctrica de Camarasa i l’obertura de les comportes del Partidor de Balaguer.


• Paral•lelament, durant tot el cap de setmana, es mantindrà l’embassament de La Torrassa al Pallars Sobirà a les millors cotes per al VI Open Internacional de Pesca Mosca.


Balaguer, 7 de juliol de 2011 (2865).- Endesa torna a col•laborar enguany amb la Transsegre a Balaguer, a la comarca de la Noguera, garantint l’òptim estat del riu per a la pràctica d’aquestes jornades lúdico-esportives.

La Companyia mantindrà un cabal mínim de 10 m3/s des de les 8 del matí fins a les 2 de la tarda des del Partidor de Balaguer gràcies a la maniobra d’obertura de les comportes. Això s’assolirà gràcies a la generació estable mínima de 30 MW des de la central hidroelèctrica de Camarasa entre les 6 del matí i les 12 del migdia.

Paral•lelament, aquest cap de setmana Endesa també col•labora amb un altre esdeveniment lúdico-esportiu fluvial com és el VI Open Internacional de Pesca Mosca que organitza la Societat de Pesca Guingueta – Espot a l’embassament de La Torrassa, al Pallars Sobirà.

En aquest cas la col•laboració consisteix en mantenir l’embassament entre les cotes 933,60 i 933,80 msnm des de les 7 del matí fins les 10 de la nit. El cabal del rafting es mantindrà regulat a través del volum de Boren.



Ver Notes de premsa Endesa Catalunya 2011 en un mapa más grande

miércoles, 6 de julio de 2011

ENDESA INVERTEIX 160.000 EUROS EN LA REFORMA TECNOLÒGICA DE LA LÍNIA DE MITJA TENSIÓ DEL PANTÀ DE PORTBOU

• L’objectiu ha sigut millorar la qualitat del subministrament a 4.000 clients dels termes municipals de Colera, Llançà i Portbou, tots a la comarca de l’Alt Empordà.


• El transport de les noves 11 torres metàl•liques que s’han instal•lat s’ha realitzat amb helicòpter per evitar l’obertura de camins per maquinària pesant.


• Per dur a terme els treballs s’han seguit les resolucions i prescripcions de l’Ajuntament, de la Generalitat i de l’Agència Catalana de l’Aigua.

Portbou, 6 de juliol de 2011 (2864).- Endesa ha finalitzat recentment les obres per a la millora tecnològica de la línia de mitja tensió que passa pel Pantà de Portbou, a l’Alt Empordà, amb una inversió de 158.000 euros. L’objectiu d’aquesta operació ha sigut millorar el servei a 4.000 clients de la comarca, dividits entre els termes municipals de Colera, Llançà i Portbou.
Concretament, les reformes han consistit en la instal•lació d’11 noves torres metàl•liques i d’un total de gairebé 2.000 metres de línia elèctrica de mitja tensió a 18/36 kV. Paral•lelament, també s’ha realitzat la millora tecnològica de dos centres de distribució ja existents, de manera que es reforça la qualitat del subministrament, atorgant-li major solidesa i continuïtat.
Durant les operacions, i per tal de no afectar el servei habitual als clients s’ha instal•lat un grup electrògen que permetia mantenir el subministrament mentre es realitzaven els treballs.

Donada l’especial orografia del terreny, i per tal de realitzar un impacte mínim a la zona, tot el projecte s’ha dut a terme seguint les resolucions i prescripcions dels permisos obtinguts de l’Ajuntament de Portbou, del Departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya i de l’Agència Catalana de l’Aigua. Gran part de les operacions s’han realitzat amb helicòpter, fet que, tot i augmentar la inversió necessària, ha permès no obrir camins per maquinària pesant a l’hora de dur a terme els treballs.


ENDESA INVERTEIX 160.000 EUROS EN LA REFORMA TECNOLÒGICA DE LA LÍNIA DE MITJA TENSIÓ DEL PANTÀ DE PORTBOU

ENDESA INVERTEIX 160.000 EUROS EN LA REFORMA TECNOLÒGICA DE LA LÍNIA DE MITJA TENSIÓ DEL PANTÀ DE PORTBOU




Ver Notes de premsa Endesa Catalunya 2011 en un mapa más grande

lunes, 4 de julio de 2011

ENDESA COL•LABORA EN L’AMPLIACIÓ DEL REFUGI DE LA COLOMINA QUE S’HA INAUGURAT AQUEST DISSABTE DIA 2 DE JULIOL

·        L’espai està cedit des dels anys 70 a la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya com a allotjament muntanyenc.

·        La seva posició privilegiada a la capçalera de la Vall Fosca (al Pallars Jussà) converteix el refugi en punt de partida ideal per activitats com excursions, a peu o amb esquís, i escalada.

·        Paral·lelament, l’edifici també serveix com a primer recurs per a situacions climatològiques extraordinàries i per accidentats, així com a punt de concentració de brossa en l’entorn forestal.


Tremp, 4 de juliol de 2011 (2863).- Aquest dissabte, dia 2 de juliol s’ha inaugurat l’ampliació del refugi de la Colomina a la Torre de Cabdella, a la comarca del Pallars Jussà. Aquest espai és de propietat d’Endesa i la seva gestió es va cedir els anys 70 a la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya pel seu ús com a allotjament muntanyenc. Aquesta cessió es va ampliar a l’edificació al complet l’any 1994.

Les reformes han consistit, principalment, en la instal·lació d’una vintena de plaques solars fotovoltaiques i la construcció d’una àmplia zona per a les motxilles, que també servirà com a refugi lliure per a deu persones, en absència del guarda, de les 40 disponibles. Totes aquestes millores compten amb materials d’alta qualitat que atorguen a l’espai un aïllament d’última generació tèrmic i ignífug, fet que no només augmenta el confort dels ocupants, sinó que també repercuteix en un major estalvi energètic.

El refugi de la Colomina s’ubica a la capçalera de la Vall Fosca a 2.400 metres d’altitud, just a tocar de les aigües de l’estany de la Colomina, un dels 24 llacs de la zona lacustre més extensa dels Pirineus Catalans.

Aquesta posició, dins la zona perifèrica del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, el converteix en un punt de partida ideal per activitats d’alta muntanya com les excursions, ja sigui a peu o amb esquís de muntanya en època hivernal, com travesses o escalada.

Paral·lelament, el refugi actua com a element de seguretat i d’aixopluc en situacions climatològiques extremes i per atendre a accidentats. Pel què fa a altres valors, no s’ha d’oblidar el seu paper per la millora mediambiental de la muntanya, ja que exerceix de concentrador de la recollida de brossa generada pels diferents usuaris d’aquells espais.




Ver Notes de premsa Endesa Catalunya 2011 en un mapa más grande

viernes, 1 de julio de 2011

ENDESA REP LA NOTIFICACIÓ FORMAL DE LA RESOLUCIÓ SANCIONADORA SOBRE ELS EFECTES DE LES NEVADES A GIRONA

Barcelona, 1 de juliol de 2011 (2862).- Endesa, un cop rebuda la notificació formal de la resolució sancionadora per la part de la Direcció General d’Energia i Mines de la Generalitat de Catalunya sobre la presumpta manca de comunicació a les administracions durant la nevada que el 8 de març del 2010 va afectar bona part de les comarques de Girona i el nord del Maresme, vol transmetre que:

1. La Companyia està estudiant la resolució i, si ho estima oportú, presentarà recurs d’alçada davant del Conseller.

2. La Companyia reitera el seu convenciment que la seva actuació davant l’incident de les nevades a Girona, també pel què fa a la informació subministrada a les administracions, va ser correcte.

3. La sanció sobre el presumte incompliment de realitzar les escomeses i les connexions de nous subminitraments, no només no té res a veure amb el capítol de les nevades, sinó que ja està recorregut davant del TSJC.


Cal recordar que el temporal de neu del 8 de març de l’any passat va ser qualificat com a “episodi extraordinari” tant pel Govern de la Generalitat de Catalunya com pel propi Govern central. En aquest sentit, tant el Servei de Meteorologia de Catalunya com l’Associació Espanyola de Meteorologia van catalogar l’incident de “fet extraordinari”. No només les infraestructures elèctriques van quedar seriosament malmeses, sinó altres serveis com carreteres o telefonia.

En aquest sentit, subratllar que els treballs per a recuperar la totalitat de les infraestructures destrossades van suposar una inversió superior als 60 milions d’euros, aportats íntegrament per la Companyia, i que el volum de les indemnitzacions pagades fins a data d’avui sumen 8 milions d’euros.

En qualsevol cas, cal recordar el compromís que Endesa té no només amb les comarques de Girona en particular, sinó en Catalunya en general.



Ver Notes de premsa Endesa Catalunya 2011 en un mapa más grande

ENDESA AUGMENTARÀ EL CABAL DEL NOGUERA PALLARESA PER FACILITAR LA BAIXADA DE RAIS AQUEST DIUMENGE


• La iniciativa fa anys que es realitza i es situarà en el tram comprès entre la Presa de Llania (coneguda també com a Presa de Sossís) i La Pobla de Segur.

• L’aigua necessària s’extraurà dels embassaments de la capçalera del rius Noguera Pallaresa i Cardós.

• La Companyia també cedirà El Vernedot per fer el menjar de germanor i durant tot l’any facilita el magatzem per guardar-hi els troncs per a la construcció dels rais.

La Pobla de Segur, 1 de juliol de 2011 (2861).- Endesa torna a col•laborar enguany amb l’Associació Cultural dels Raiers de la Noguera Pallaresa per tal de facilitar un bon desenvolupament de la XXXIII Diada dels raiers amb la baixada de rais pel riu que tindrà lloc aquest diumenge.

La iniciativa fonamental és la de l’augment del cabal del riu, que es mantindrà constant a 28 m3/s entre les 10 del matí i les 2 del migdia a la presa de Sossís. Aquest volum fluvial s’extraurà dels embassaments de la capçalera del Noguera Pallaresa i del Cardós (La Torrassa), mitjançant la posada en funcionament esglaonat de les centrals d’Espot, La Torrassa i Llavorsí.

Altres col•laboracions amb la diada són la cessió del terreny per fer-hi l’àpat posterior a la baixada de rais (en concret el paratge denominat El Vernedot, pròxim a la central de Pobla) i la cessió durant tot l’any del magatzem on l’associació pot guardar els troncs que serveixen de base per a la construcció anual dels rais.






Ver Notes de premsa Endesa Catalunya 2011 en un mapa más grande