jueves, 14 de abril de 2011

ENDESA I CEPSA INAUGUREN A BARCELONA EL PRIMER PUNT DE RECÀRREGA RÀPIDA D’ESPANYA PER A VEHICLES ELÈCTRICS

• Els vehicles elèctrics tindran una zona reservada d’estacionament on podran recarregar fins el 50% de la seva bateria en només 10 minuts.

• Les dues companyies han firmat un acord de col•laboració amb l’objectiu de desenvolupar, integrar, estendre i provar una xarxa de punts de recàrrega a estacions de servei de Cepsa.

• Endesa i Cepsa promouen el vehicle i la mobilitat elèctrica com una de les vies per potenciar la lluita contra el canvi climàtic i contribuir a l’èxit dels objectiu de sostenibilitat i desenvolupament econòmic així com de creació de valor pels seus accionistes.


Barcelona, 14 d’abril de 2011.- Endesa i Cepsa han inaugurat aquest matí a Barcelona el primer punt de recàrrega ràpida per a vehicles elèctrics d’Espanya, situat en una estació de servei de Cepsa al carrer de Lope de Vega, 125, al districte 22@. A l’acte han assistit el director general de Comercialització d’Endesa, Javier Uriarte, i el conseller delegat de CEPSA Estacions de Serveis, Francisco Calderón, acompanyats de l’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu.

Aquesta innovadora infraestructura de recàrrega està dins de la primera “illa d’energia Endesa” que s’instal•la a casa nostra, on l’usuari compta, a més, amb una zona d’estacionament senyalitzada i reservada per a aquest ús. Amb aquesta tecnologia, es podrà recarregar fins al 50% de la bateria en només 10 minuts en aquells vehicules que incorporin la possibilitat de càrrega ràpida (CHAdeMO).

El punt de recàrrega, que s’activa gràcies a una targeta identificativa d’Endesa, compleix precisament amb l’estàndard CHAdeMO (Charge and Move), el protocol que s’ocupa de dues qüestions: el llenguatge de comunicació entre el vehicle i el punt de recàrrega ràpida; i de la connexió física de tots dos (el connector). CHAdeMO és l’associació a nivell mundial que aglutina als principals fabricants de vehicles i infraestructures i de qui Endesa n’és membre des de l’abril de 2010. A més, des de desembre, Endesa és també membre del comitè de direcció de CHAdeMO Europa, que té com a objectiu promoure la instal•lació d’aquests punts de recàrrega ràpida al vell continent i convertir-lo en un estàndard europeu.

Durant la presentació, s’ha realitzat una demostració de recàrrega amb el nou vehicle elèctric Nissan Leaf, que incorpora aquesta la tecnologia CHAdeMO i que, per tant, pot fer ús de la càrrega ràpida.


Acord Endesa-Cepsa

Aquest esdeveniment s’emmarca a l’acord de col•laboració signat per les dues companyies per a desenvolupar conjuntament un pla de disseny, proves i desplegament d’una xarxa de punts de recàrrega de vehicles elèctrics i híbrids que es puguin endollar a les estacions de servei de Cepsa. Aquest conveni va ser presentat al febrer de l’any passat pel president d’Endesa, Borja Prado, i pel president de Cepsa, Santiago Bergareche i té com a objectiu desenvolupar i provar solucions tècniques que garanteixin la seva viabilitat comercial, i els seus processos de recàrrega, així com la presència de totes dues companyies al mercat de mobilitat elèctrica.

Fruit d’aquest acord, ja estan també operatius a Madrid dos punts de recàrrega normal a l’estació de servei del Campo de las Naciones.

Tant Endesa com Cepsa han expressat el seu interès i la seva plena implicació en el desenvolupament del vehicle elèctric, per la seva important contribució als objectius de sostenibilitat, desenvolupament econòmic i creació de valor. De fet, Endesa ha fixat la política de desenvolupament del model de transport sostenible basat en el vehicle elèctric com una de les vies principals per la seva lluit contra el canvio climàtic, pilar fonamental del seu Pla Estratègic de Sostenibilitat 2008-2012.


Barcelona es consolida com el hub d’innovació en mobilitat elèctrica

Barcelona i la seva àrea metropolitana concentren gairebé el 30% de la indústria automobilística de l’estat espanyol i se situen com un dels hubs d’innovació en mobilitat elèctrica a nivell europeu. Així doncs, el desenvolupament de la mobilitat elèctrica esdevé un element clau per fomentar la competitivitat global del sector de l’automòbil i, a la vegada, contribuir a la millora de la sostenibilitat mediambiental i a la qualitat de vida de la ciutat.

Barcelona és pionera arreu d’Espanya en el desplegament de la xarxa de punts de recàrrega. La ciutat ja compta amb 178 punts disponibles que es poden consultar a través del web www.bcn.cat/livebarcelona i participa activament en fòrums globals sobre la mobilitat elèctrica.

Els dies 12, 13 i 14 d’abril la ciutat ha acollit la tercera edició del congrés EV Battery Forum, on 60 experts d’arreu del món han debatut sobre la mobilitat elèctrica. Així mateix, del 16 al 23 d'abril, l’Ajuntament de Barcelona estarà a Xina, acompanyant emprenedors i empreses de la ciutat per estrènyer relacions de negoci i d’intercanvi de coneixement entre empreses xineses i d’aquí. En el marc d'aquesta missió, es presentarà el Model Barcelona d'implementació del vehicle elèctric, en les jornades Motor Show de Xangai i en les 1st International Electric Vehicle Pilot City and Industry Development Forum 2011, congrés en el qual Barcelona . és la ciutat escollida pel Ministeri d'Indústria per representar Espanya.



Ver Notes de premsa Endesa Catalunya 2011 en un mapa más grande