viernes, 8 de abril de 2011

ENDESA I LA GENERALITAT ORGANITZEN A GIRONA UNA JORNADA PER CONSCIENCIAR DELS RISCOS ELÈCTRICS ALS TREBALLADORS

• Va dirigida a col•lectius laborals aliens a la Companyia exposats directament o indirectament a la xarxa.

• Els accidents elèctrics són numèricament inferiors a d’altres tipus, però les seves conseqüències poden ser molt més greus.

• S’han editat fullets –en cinc llengües- amb consells pràctics.


Girona, 8 d’abril de 2011.- Endesa i el Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya han organitzat avui a Girona una jornada que, sota el títol de “El risc elèctric en proximitat a línies elèctriques és present a tots els sectors” pretén conscienciar a diferents col•lectius laborals, aliens a la Companyia, exposats directament o indirectament a la xarxa, del risc que genera treballar en proximitat d’aquestes línies.

Les activitats empresarials que es desenvolupen en proximitat de línies elèctriques són diverses, i el fet que aquesta activitat per si mateixa no impliqui cap risc fa que determinats col•lectius no prenguin totes les mesures necessàries per protegir-se. Així, hi ha activitats com l’agricultura, la silvicultura o la construcció on es produeixen amb certa freqüència exposicions al risc elèctric sense que les persones que estan desenvolupant el seu treball a prop de les línies siguin conscients de la seva perillositat.

Si bé és cert que els accidents elèctrics són numèricament inferiors a accidents d’altra tipologia, la gravetat de les seves conseqüències fan que s’hagin d’extremar les mesures preventives. Cal que abans de començar els treballs a prop de línies elèctriques, les empreses, els autònoms o els particulars prenguin totes les mesures adequades per treballar amb seguretat.

Així, Endesa i el Departament d’Empresa i Ocupació han editat deu mil fullets en cinc llengües –català, castellà, anglès, francès i àrab- dirigit a aquests col•lectius on s’explica, de forma simple i pedagògica, diferents consells que cal prendre per a minimitzar al màxim el risc d’accident laboral vinculat a l’electricitat.


Ver Notes de premsa Endesa Catalunya 2011 en un mapa más grande