miércoles, 13 de abril de 2011

ENDESA REGULARÀ EL CABAL DEL NOGUERA PALLARESA PER FACILITAR LA COPA DEL MÓN DE DESCENS D’AIGÜES BRAVES 2011

• La Companyia mantindrà un cabal mínim de 22 m3/s durant les proves, que tenen lloc des de divendres, amb el descens clàssic individual, fins diumenge.

• Les activitats del darrer dia inclouen l’Sprint Copa d’Espanya de Descens, al camp d’eslàlom l’Aigüerola.

Sort, 13 d’abril de 2011.- Endesa regularà un any més, i de forma coordinada amb el Consell Comarcal del Pallars Sobirà, el cabal d’aigua del riu Noguera Pallaresa amb l’objectiu de facilitar el la Copa del Món de Descens d’Aigües Braves 2011, que tindrà lloc aquest cap de setmana, de divendres a diumenge.

La regulació consisteix a garantir el cabal constant de com a mínim 22 m3/s durant les proves, que tenen lloc el divendres al tram de riu comprès entre la Moleta de Roni i Rialp i el dissabte al Camp d’eslàlom l’Aigüerola. A part de les activitats purament esportives, la Copa del Món de Descens d’Aigües Braves compta amb múltiples activitats paral•leles, des de la cerimònia d’obertura, que tindrà lloc dijous a les 19.30 hores, fins a la mostra de formatges artesans, que estarà oberta al públic dissabte i diumenge al Parc del Riuet.

Pel què fa a les proves, divendres tindrà lloc a partir de les 14 hores el clàssic individual de totes les categories i el lliurament dels respectius premis. Dissabte, ja a les 10 del matí s’iniciarà la primera mànega d’sprint, també per totes les categories. La segona mànega tindrà lloc al migdia, a partir de les 12.30 fins, aproximadament, les 14.30. Ja per la tarda, a les 16 hores, s’ha programat el lliurament de trofeus i la cerimònia de clausura.

La Companyia també col•laborarà en l’adequació del cabal constant d’aigua per al desenvolupament de l’Sprint Copa d’Espanya de Descens, al camp d’eslàlom l’Aigüerola diumenge al migdia, a partir de les 12 hores.

Per fer possible aquestes activitats, és necessària una gestió específica de l'aigua i la coordinació de les diferents reserves, la qual cosa no resulta gens fàcil donada l'escassa capacitat dels embassaments que proporcionen la regulació necessària. En aquest sentit, els plans de manteniment ordinaris de les instal•lacions de la Companyia també es veuen condicionats, ja que es desplacen a períodes menys adequats amb la finalitat de mantenir la disponibilitat de les seves instal•lacions en perfecte estat en durant el període citat.

Així doncs, tot i l’esforç que li representa, l’Empresa manté aquest compromís al considerar que el descens d’aigües braves és un dels principals motors econòmics de la zona fora de la temporada d’esquí, de manera que demostra, una vegada més, la seva forta implicació amb els territoris on opera.



Ver Notes de premsa Endesa Catalunya 2011 en un mapa más grande