martes, 12 de abril de 2011

ENDESA, ICAEN I L’AJUNTAMENT DE MONTORNÈS DEL VALLÈS SOTERREN DIVERSES LÍNIES D’ALTA TENSIÓ D’AQUEST NUCLI URBÀ

• La Companyia s’ha responsabilitzat de l’elaboració del projecte i de la direcció de l’obra.

• En total s’han desmantellat 4 suports i se n’han substituït dos, eliminant més d’un quilòmetre de línia elèctrica aèria.

Montornès del Vallès, 12 d’abril de 2011.- Endesa, l’Institut Català d’Energia CAEN), depenent del departament d’Empresa i Ocupació i l’Ajuntament de Montornès han abordat la darrera fase de les obres de soterrament de la línia elèctrica de 110 kV Mogent-Granollers al seu pas per Montornès del Vallès. Aquesta fase suposa el desmuntatge i retirada de quatre suports i la substitució de dos més en la trama urbana del municipi, després que ja hagi entrat en servei la nova infraestructura soterrada.

En total, l’actuació haurà permès retirar del nucli urbà de Montornès del Vallès un tram d’1,3 quilòmetres de línia aèria i 4 suports. El desmuntatge i soterrament han suposat una inversió de 0,91 milions d’euros i la Companyia s’ha responsabilitzat de l’elaboració de tot el projecte i la direcció de l’obra.

Aquesta actuació s’emmarca en el Programa de soterrament o desplaçament de línies elèctriques d’alta tensió en zones urbanes densament poblades, posat en marxa per l’Institut Català d’Energia (ICAEN), inclòs en el Pla de l’Energia de Catalunya 2006-2015, té com a objectiu l’eliminació de l’impacte d’aquest tipus d’infraestructures elèctriques en zones densament poblades. A dia d’avui, el programa té 8 convenis més signats als municipis de Sant Cugat del Vallès, Begues, Rubí, Castellbisbal, Sant Feliu de Llobregat, Cornellà de Llobregat, Reus i Sant Joan de Vilatorrada-Manresa, que es troben en diferents estadis d’execució. L’ICAEN té previst invertir 19,4 milions d’euros en aquest programa.


Ver Notes de premsa Endesa Catalunya 2011 en un mapa más grande