jueves, 28 de abril de 2011

ENDESA REGULARÀ EL CABAL DEL NOGUERA PALLARESA PER FACILITAR LA TERCERA COPA D’ESPANYA D’ESTIL LLIURE

• La Companyia mantindrà un cabal mínim de 26 m3/s durant les proves, que tenen lloc des de dissabte dia 30 d’abril fins al diumenge dia 1 de maig.

• Les activitats tindran lloc a l’eslàlom l’Aigüerola i l’aigua es desembassarà de la Torrassa i Llavorsí.

Sort, 28 d’abril de 2011 - Endesa regularà un any més, i de forma coordinada amb el Consell Comarcal del Pallars Sobirà, el cabal d’aigua del riu Noguera Pallaresa amb l’objectiu de facilitar la Copa d’Espanya d’Estil Lliure, que tindrà lloc aquest cap de setmana.

La regulació consisteix a garantir el cabal constant de com a mínim 26 m3/s durant les proves, que tenen lloc al Camp d’eslàlom l’Aigüerola. Aquest desembassament extraordinari s’adaptarà als horaris de les proves, iniciant-se a les sis del matí des de la Torrassa i a les 8 del matí des de Llavorsí. Aquest volum de sortida es mantindrà fins a les 12 del migdia a la Torrassa i fins a les 2 de la tarda des de Llavorsí.

Pel què fa a les proves, s’iniciaran dissabte a les 9 del matí amb les mànegues lliures d’escalfament de tots els participants. Les mànegues preliminars i semifinals tindran lloc a partir de les 11. Diumenge començaran els escalfaments a la mateixa hora i les finals mitja hora abans, a les 10.30.

Per fer possible aquestes activitats, és necessària una gestió específica de l'aigua i la coordinació de les diferents reserves, la qual cosa no resulta gens fàcil donada l'escassa capacitat dels embassaments que proporcionen la regulació necessària. En aquest sentit, els plans de manteniment ordinaris de les instal•lacions de la Companyia també es veuen condicionats, ja que es desplacen a períodes menys adequats amb la finalitat de mantenir la disponibilitat de les seves instal•lacions en perfecte estat en durant el període citat.

Així doncs, tot i l’esforç que li representa, l’Empresa manté aquest compromís al considerar que el descens d’aigües braves és un dels principals motors econòmics de la zona fora de la temporada d’esquí, de manera que demostra, una vegada més, la seva forta implicació amb els territoris on opera.


Ver Notes de premsa Endesa Catalunya 2011 en un mapa más grande