martes, 3 de mayo de 2011

ENDESA SUBSTITUEIX LES LÀMPADES DE LA SUBESTACIÓ DEL PLA DE L’ESTANY PER TAL MILLORAR-NE L’EFICIÈNCIA AMBIENTAL

• S’han canviat els antics fanals per punts de valor de sodi, i s’han reduït el número d’elements encesos de 14 a 8.

• Aquesta actuació fa compatible l’activitat elèctrica amb les pràctiques lúdiques que es realitzen a la comarca, com l’observació dels estels.

Palol de Revardit, 3 de maig de 2011.- Endesa ha finalitzat recentment l’adequació de l’enllumenat de la subestació Pla de l’Estany -operada per Endesa i la distribuïdora local Agri-Energia-, situada al terme municipal de Palol de Revardit, amb l’objectiu de millorar-ne l’eficiència energètica i ambiental.

Els treballs, executats i sufragats íntegrament per la Companyia, han consistit en la substitució de les antigues làmpades poc eficients i sense pantalles, per unes de noves que permeten la reducció de la contaminació lumínica que generava l’antic sistema d’enllumenat exterior de la subestació, que difonia la llum cal al cel. A més, s’ha reduït el número de fanals encesos de 14 a 8.

Així, s’ha optimitzat el nivell d’iluminació necessari per a la correcta explotació de la instal•lació, i s’han canviat les antigues làmpades d’halogenur metàl•lic per làmpades de vapor de sodi d’alta pressió (VSAP) de 250 W més eficients.

Aquesta actuació, que s’ha realitzat segons un estudi elaborat per una Consultora Mediambiental i d’acord amb la legislació mediambiental vigent, fa compatible la instal•lació elèctrica amb d’altres pràctiques lúdiques que es realitzen en l’entorn de la subestació per part de col•lectius que observen els astres i gaudeixen del medi nocturn del Pla de l’Estany.


Ver Notes de premsa Endesa Catalunya 2011 en un mapa más grande