martes, 10 de mayo de 2011

ENDESA AMPLIARÀ LA XARXA ELÈCTRICA DE LA ZONA FRANCA, A BCN, PER DOTAR D’ENERGIA EL FUTUR PARC EMPRESARIAL ‘SECTOR BZ’

• Caldran noves línies de mitja tensió dependents de tres subestacions i 6 nous centres de transformació.

• La nova àrea agruparà 300 empreses i donarà feina a 20.000 persones.


Barcelona, 10 de maig de 2011.- Endesa i el Consorci de la Zona Franca han signat recentment un conveni de col•laboració mitjançant el qual la Companyia electrificarà el sector BZ, el futur parc empresarial que s’instal•larà als terrenys que antigament ocupava la factoria SEAT en aquesta àrea de Barcelona.

Per alimentar aquesta primera Fase, el Consorci ha sol•licitat una potència de 20.000 kW i per poder subministrar-la, Endesa haurà de construir noves infraestructures elèctriques. D’una banda, caldrà estendre noves línies de mitja tensió a 25 kV -que estaran enllaçades amb les subestacions Motors, Hospitalet i Llobregat-, i també construir 6 nous centres de transformació i adequar-ne un que ja existeix a la zona, d’acord amb les noves necessitats.

Endesa, que invertirà en l’execució d’aquests treballs gairebé 929.000 euros, iniciarà les obres en breu i és previst que durin aproximadament fins la tardor. Totes les instal•lacions que es construiran tindran les condicions tècniques i ambientals que estipula la normativa vigent, i estaran dotades de les últimes tecnologies que hi ha al mercat.

El sector BZ és un parc que ha d’agrupar diverses activitats empresarials relacionades amb la indústria alimentària, la recerca biomèdica i la producció audiovisual. És previst que s’hi instal•lin unes 300 empreses i que doni feina a unes 20.000 persones.



Ver Notes de premsa Endesa Catalunya 2011 en un mapa más grande