viernes, 27 de mayo de 2011

ENDESA REALITZARÀ AQUEST DILLUNS DIA 30 UNA CRESCUDA EXTRAORDINÀRIA DE FLIX AMB FINALITATS AMBIENTALS

• El procés s’iniciarà a les 7 del matí des de Mequinensa i també comprèn actuacions específiques des de Riba-roja i des de Flix.

• Els moments de màxima sortida de la darrera central seran entre les 12 i les 13 hores (amb 1.450 m3/s).

• Aquestes actuacions, realitzades d’acord amb la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre, serveixen per netejar de macròfits el riu Ebre.

Flix, 27 de maig de 2011.- Endesa iniciarà aquest dilluns dia 30 al matí un desembassament extraordinari del riu Ebre amb finalitats ambientals. Concretament, les actuacions començaran a la central hidràulica de Mequinensa a les set del matí i s’acabaran cap a les deu de la nit.

En total, les accions impliquen la coordinació de tres centrals de la Companyia (Mequinensa, Riba-roja i Flix, per ordre de descens). La sortida total de la darrera central anirà variant segons l’hora del dia, iniciant-se amb només 150 m3/s (el cabal habitual), i aniran creixent fins als 1.450 m3/s de les dotze del migdia, que baixaran a 1350 m3/s a partir de la 1. Aquest cabal es mantindrà fins les 5 de la tarda, quan s’anirà reduint progressivament fins que tornarà a ser l’habitual de 150 m3/s cap a les deu de la nit.

Aquest conjunt d’actuacions serveixen per netejar de macròfits el riu i s’han realitzat d’acord amb la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre.








Ver Notes de premsa Endesa Catalunya 2011 en un mapa más grande