miércoles, 16 de marzo de 2011

ENDESA REGULA EL CABAL D’AIGUA DEL RIU NOGUERA PALLARESA PER FACILITAR LA TEMPORADA DE RÀFTING

• La Companyia controla el nivell de l’aigua des del 8 març fins al 16 l’octubre, sempre que les condicions hidrològiques ho permetin.

• Es mantindrà un cabal de 22 m3/s a Llavorsí entre les 10h i les 14:30h, que és l’horari desitjat per les empreses d’aquest esport.

• Tot i l’esforç que li representa, la Companyia realitza la regulació al considerar que aquesta activitat és un dels principals motors econòmics de la zona.

Sort, 16 de març de 2010.- Endesa regula un any més, i de forma coordinada amb el Consell Comarcal del Pallars Sobirà, el cabal d’aigua del riu Noguera Pallaresa amb el propòsit de facilitar la pràctica del ràfting en un tram de 30 quilòmetres.

L’objectiu de la regulació, que afectarà tot el Baix Pallars i també els municipis de Sort i Llavorsí, és garantir el cabal òptim de 22 m3/s durant l’horari desitjat per les empreses de ràfting, que és des de les 10 del matí i fins les 14:30h. D’aquesta manera, la Companyia afavoreix el correcte desenvolupament de la temporada de ràfting a la comarca lleidatana, que va començar dimarts passat, dia 8 de març, i que finalitzarà el proper dia 16 d’octubre.

Per fer possible aquesta pràctica, és necessària una gestió específica de l'aigua i la coordinació de les diferents reserves, la qual cosa no resulta gens fàcil donada l'escassa capacitat dels embassaments que proporcionen la regulació necessària, que s’accentua més encara quan a l'estiu les aportacions als mateixos són mínimes. En aquest sentit, els plans de manteniment ordinaris de les instal•lacions d'Endesa també es veuen condicionats, ja que es desplacen a períodes menys adequats amb la finalitat de mantenir la disponibilitat de les seves instal•lacions en perfecte estat en durant el període citat.

Així doncs, tot i l’esforç que li representa, la Companyia manté aquest compromís al considerar que aquesta activitat és un dels principals motors econòmics de la zona fora de la temporada d’esquí, de manera que demostra, una vegada més, el seu fort compromís amb els territoris on opera.

Endesa també col•labora en la modulació del cabal constant d’aigua adequat per al desenvolupament del concurs de pesca internacional, que se sol celebrar a mitjan juliol. Igualment, es contribueix de forma anual a la celebració del descens dels Raiers cada primer cap de setmana de juliol, amb l’adequada gestió i coordinació dels recursos hidràulics.


Ver Notes de premsa Endesa Catalunya 2011 en un mapa más grande