miércoles, 10 de agosto de 2011

ENDESA AMPLIA I REFORMA LA SEVA XARXA PER ELECTRIFICAR ELS PEATGES DE L’AP7 ENTRE MARTORELL I EL VENDRELL

• La Companyia ha instal•lat sis nous centres de transformació i un centre de mesura.

• Així mateix, s’han retirat i soterrat 14 línies de mitja tensió que creuaven l’autopista en diferents punts.


Barcelona, 10 d’agost de 2011 (2883).- Endesa ha finalitzat els treballs per alimentar elèctricament els nous peatges de l’autopista AP7 entre Martorell i El Vendrell. Aquesta operació ha comportat en paral•lel la reforma notable de bona part de la xarxa de mitja tensió ubicada al voltant d’aquesta important via de comunicació.

Així, la Companyia ha construït i instal•lat sis nous centres de transformació i un centre de mesura dotats de les últimes tecnologies que hi ha al mercat, de manera que disposa de cabines d’estructura compacta. Aquesta nova tecnologia és més segura i robusta, i gairebé no requereix manteniment, a diferència de l’anterior, en què aquestes tasques obligaven a tallar temporalment el subministrament elèctric als clients.

Igualment, dins dels treballs per instaurar els peatges, ha calgut reformar el traçat de 14 línies elèctriques de 25 kV i s’han retirat i soterrat diferents cables que creuaven aèriament l’autopista. Aquesta retirada s’ha realitzat mitjançant el mètode d’anelles, amb la qual cosa no ha calgut interrompre el trànsit en cap moment. Aquest sistema és especialment segur pels operaris, no només perquè treballen de dia i en alçada, sinó perquè no han d’accedir a la via.


Ver Notes de premsa Endesa Catalunya 2011 en un mapa más grande