jueves, 11 de agosto de 2011

ENDESA ELECTRIFICA LA NOVA SEU DE LA FILMOTECA DE CATALUNYA, A BCN

• S’ha construït un nou centre de transformació d’última tecnologia i una nova línia de 25 kV de 190 metres de longitud.

• El nou equipament necessita una potència de 750 kW, i la xarxa s’ha dimensionat perquè també pugui absorbir el creixement vegetatiu d’aquesta àrea del barri del Raval.


Barcelona, 11 d’agost de 2011 (2884).- Endesa ha enllestit aquesta setmana els últims treballs per a dotar d’energia elèctrica la nova seu de la Filmoteca de Catalunya, situada al districte de Ciutat Vella, a Barcelona, que, amb 750 kW de potència demanada, requeria equipaments específics en mitja tensió.

Per tal de facilitar els treballs de construcció del nou equipament cultural que, a més de les sales de projecció, disposarà d’una biblioteca i de sales d’exposicions, la Companyia va haver de desplaçar un dels dos centres de transformació que estaven ubicats a la plaça de Salvador Seguí, i que alimenten aquesta àrea del Raval, perquè entorpien el desenvolupament del projecte. Per tal de no afectar el subministrament dels clients es va aixecar un centre de transformació provisional de 400 kVA de potència a la cantonada del carrer de Sant Pau amb Robadors.

Les obres d’electrificació han consistit en l’estesa, des de la xarxa convencional del barri, de 2 circuits que sumen un total de 190 metres de longitud degudament dimensionat perquè no només alimenti la Filmoteca, sinó perquè quedi prou reserva per assegurar el creixement vegetatiu del consum elèctric de la zona. En aquest cas, Foment de Ciutat Vella ha estat l’encarregada d’urbanitzar tot l’entorn i de realitzar l’obra civil de la rasa.

Igualment, també s’ha construït un nou centre de transformació de 400 kVA de potència, amb els paràmetres de les últimes tecnologies que hi ha al mercat, de manera que disposa de cabines d’estructura compacta. Aquesta nova tecnologia és més segura i robusta, i gairebé no requereix manteniment, a diferència de l’anterior, en què aquestes tasques obligaven a tallar temporalment el subministrament elèctric als clients. Una vegada que el nou centre de transformació ha estat operatiu, s’ha retirat la tensió del provisional, l’estructura prefabricada del qual es retirarà en breu.



Ver Notes de premsa Endesa Catalunya 2011 en un mapa más grande