martes, 30 de agosto de 2011

ENDESA INVERTEIX 1,8 MILIONS D’EUROS PER RENOVAR ELS TRANSFORMADORS DE QUATRE CENTRALS HIDRÀULIQUES DE CATALUNYA

• L’actuació forma part d’un pla estratègic global de millora d’instal•lacions.


• Enguany, s’actuarà a la central de Terradets, al Pallars Jussà, a la de Sant Maurici, al Pallars Sobirà, a la de Flix, a la Ribera d’Ebre, i a la de Santa Anna, a la franja de ponent.


• La millora tecnològica comporta un increment de la fiabilitat.


Lleida, 30 d’agost de 2011 (2892).- Endesa està duent a terme un Pla per a renovar el parc de transformació d’alta tensió de tres centrals hidràuliques de Catalunya i una de la franja de ponent amb l’objectiu de millorar-les tecnològicament i incrementar-ne la seva fiabilitat. Aquest Pla suposa una inversió d’1,8 milions d’euros.

Només aquest 2011, la Companyia millorarà el parc exterior d’alta tensió a 110 kV de la central hidroelèctrica de Terradets, ubicada al terme municipal de Llimiana, al Pallars Jussà. Així, es substituiran els tres transformadors monofàsics existents de 5.700 kVA de potència cadascun, per un de trifàsic de 20 MVA de potència, a més d’instal•lar-hi parallamps. Amb aquesta renovació no només es modernitza la infraestructura sinó que es garanteix una òptima generació elèctrica i, de retruc, es millora la qualitat del subministrament. Pel que fa a les centrals hidràuliques localitzades a la conca del Noguera Pallaresa, ja es va substituir el 2010, dins del mateix Pla, un transformador de la CH Gavet de 20 MVA. L’any vinent és previst començar a actuar a la CH Cabdella.

Igualment, enguany, a més de les centrals hidràuliques d’aquesta conca, s’ha intervingut o s’està actuant als transformadors de les centrals de Santa Anna –a la franja de ponent- de Sant Maurici – al Pallars Sobirà-, de Flix -a la Ribera d’Ebre-, de Sau -a Osona- i de la de Lleida.



Ver Notes de premsa Endesa Catalunya 2011 en un mapa más grande