lunes, 29 de agosto de 2011

ENDESA AVANÇA A BON RITME ELS TREBALLS PERQUÈ LA SUBESTACIÓ DE TÀRREGA PUGUI ENTRAR EN FUNCIONAMENT A FINALS DEL 2012

• Aquesta infraestructura permetrà el desenvolupament urbanístic i industrial de la ciutat i, de retruc, de tot l’Urgell.


• Entre d’altres clients, també subministrarà el Segarra-Garrigues i el centre penitenciari Els Plans.


• S’està construint la línia d’alta tensió que la connectarà amb la subestació de Mollerussa, amb més de 21 km i 76 torres.


Tàrrega, 29 d’agost de 2011 (2891).- Endesa té previst connectar a la xarxa i fer entrar en funcionament la subestació de Tàrrega a finals del 2012. Aquesta important infraestructura de la capital de l’Urgell possibilitarà el desenvolupament industrial i urbanístic de la comarca, i alimentarà, entre d’altres clients singulars, el Centre Penitenciari Els Plans i part del sistema de regadiu del Segarra-Garrigues.

La subestació de Tàrrega està completament finalitzada i només resta pendent connectar-la amb les infraestructures elèctriques ja existents. Així, s’està construint la línia d’alta tensió a 110 kV que l’ha d’unir amb la subestació de Mollerussa, al Pla d’Urgell. La línia, que avança a bon ritme, té 21 quilòmetres de longitud i 76 torres. En el tram que discorre pels termes municipals de Mollerussa i de Golmés està soterrada, i a la resta és aèria.

A part de la presó i d’alguns sectors del canal (als termes municipals de Tàrrega i de Verdú, entre d’altres), de la futura subestació de Tàrrega també en dependran els sectors residencials Sud-3, Sud-4 i Sud-5, els sectors industrials Sud-15 i Sud-17 i l’ampliació del sector “La Canaleta”, de la capital de l’Urgell, i el sector industrial “Les Coves”, de Vilagrassa.

En un futur, a finals de 2014, també és previst unir la subestació de Tàrrega amb la de Mont-roig, a els Plans de Sió, a la Segarra, fet que millorarà la seguretat de l’alimentació no només d’aquesta subestació, sinó de tot el sistema de 110 kV de les terres de ponent, ja que si mai hi hagués una incidència en un dels trams es podrien alimentar els clients afectats per una segona via.





Ver Notes de premsa Endesa Catalunya 2011 en un mapa más grande