lunes, 22 de agosto de 2011

ENDESA CONSTRUEIX QUATRE NOVES LÍNIES DE MITJA TENSIÓ PER A MILLORAR LA QUALITAT DEL SERVEI A BALAGUER



• S’han estès 4 cables de 25 kV per tal de garantir la potència de la capital de la Noguera i les possibles ampliacions del seu teixit industrial i urbanístic.


• L’actuació ha permès desmuntar un tram de xarxa aèria de 500 metres que discorria paral•lel al pati d’una escola.


Balaguer, 22 d’agost de 2011 (2887).- Endesa ha finalitzat recentment a Balaguer la construcció de quatre noves línies de mitja tensió a 25 kV amb l’objectiu no només de garantir la potència distribuïda de la capital de la Noguera, sinó de deixar les infraestructures elèctriques a punt per tal d’assumir les possibles ampliacions del seu teixit urbanístic i industrial i, per tant, possibilitar el desenvolupament econòmic de la comarca.

Els treballs han consistit en l’estesa de quatre circuits de sis quilòmetres de longitud cadascun que transcorren, soterrats, per la bancada del mateix canal de Balaguer, des de la central hidràulica i la subestació fins al mateix nucli del municipi. La nova xarxa assegura el subministrament elèctric de les zones urbanístiques Impacsa i Urgell de la capital, així com l’àrea industrial de la carretera de Camarasa.

Igualment, aquesta actuació ha permès també desballestar un tram de xarxa aèria de 500 metres que transcorria paral•lela al pati del col•legi Gaspart de Portolà, amb la qual cosa es redueix l’impacte visual de les instal•lacions de la Companyia a la població.

De les quatre noves línies, de moment, només n’hi ha una de connectada a la xarxa i en servei. Les altres tres es connectaran tant bon punt s’acabin els treballs d’ampliació de les cel•les de mitja tensió de la Central Hidràulica de Balaguer. És previst que els treballs finalitzin del tot aquest mateix any.





Ver Notes de premsa Endesa Catalunya 2011 en un mapa más grande