jueves, 25 de agosto de 2011

ENDESA TANCA UNA ANELLA ELÈCTRICA PER A MILLORAR LA QUALITAT DEL SERVEI A SANT FELIU DE PALLEROLS, A LA GARROTXA

• La Companyia uneix dues línies de mitja tensió per garantir la seguretat del subministrament.


• Els treballs s’han dut a terme a la urbanització Pla de Bastons.

Sant Feliu de Pallerols, 25 d’agost de 2011 (2889).- Endesa ha acabat recentment els treballs per tal de tancar una anella elèctrica a Sant Feliu de Pallerols amb l’objectiu de reforçar la qualitat, la continuïtat i la seguretat en el subministrament dels clients d’aquesta població de la comarca de la Garrotxa.

Els treballs, que s’han dut a terme a la urbanització Pla de Bastons, aprofitant les obres que hi duia a terme l’Ajuntament, han consistit a enllaçar dues línies elèctriques de mitja tensió a 25 kV que alimenten la major part del municipi i els seus respectius centres de transformació. Fins ara, la configuració de la xarxa existent feia que qualsevol tasca de manteniment o avaria provoqués afectacions als clients i s’hagués de col•locar grups electrògens en punts sensibles. Amb el tancament de l’anella, a l’estar la xarxa mallada, davant de qualsevol eventualitat es pot reconduir l’energia per un camí alternatiu i es poden executar els treballs de manteniment sense afectar els veïns. Aquesta operació no només minimitza el temps d’interrupció, sinó que facilita enormement els treballs de maniobra.

A més, s’ha aprofitat l’actuació per a substituir un centre de transformació aeri per un de prefabricat, i dotar-lo d’últimes tecnologies, de manera que disposa de cabines d’estructura compacta. Aquest nou sistema és més segur i robust, i gairebé no requereix manteniment, a diferència de l’anterior, en què aquestes tasques obligaven a tallar temporalment el subministrament elèctric als clients. Igualment, també s’ha reforçat la xarxa de baixa tensió de la urbanització, fent-la més robusta.




Ver Notes de premsa Endesa Catalunya 2011 en un mapa más grande