miércoles, 24 de agosto de 2011

ENDESA MODERNITZA LA SUBESTACIÓ DE MONISTROL PER A MILLORAR EL SERVEI A 14.000 CLIENTS DE TRES COMARQUES



• S’ha dotat d’última tecnologia els sistemes de control i de telecontrol d’aquesta important infraestructura del Bages.


• Els treballs permeten un major nivell de maniobralitat de les onze línies de mitja tensió que té i dels seus transformadors.


• L’actuació comporta un increment de la qualitat i la continuïtat del subministrament.


Monistrol de Montserrat, 24 d’agost de 2011 (2888).- Endesa ha finalitzat recentment els treballs per reformar tecnològicament els sistemes de control i telecontrol de la subestació de Monistrol, ubicada al terme municipal de Monistrol de Montserrat, amb l’objectiu de millorar la qualitat i la continuïtat del subministrament elèctric a 14.000 clients repartits entre set municipis de les comarques el Bages, el Baix Llobregat i el Vallès Occidental.

L’actuació, que ha suposat una inversió de 18.000 euros, aportats íntegrament per la Companyia, ha consistit a instal•lar a la subestació els mòduls electrònics necessaris i un sistema de comunicacions per a poder accionar els interruptors dels equips a distància, mitjançant un mòdem. Aquest sistema permet una millor eficiència en l’operativa de maniobra, control i disponibilitat de les onze línies de mitja tensió i dels transformadors de la infraestructura, ja que evita la necessitat de desplaçar equips sobre el terreny en cas d’incidències per a dur a terme les corresponents maniobres manuals. Així, s’estalvia temps en la localització d’avaries, amb la consegüent reducció del temps d’interrupció del subministrament als clients.

La millora, que forma part dels plans d’inversió d’Endesa a la Catalunya Central, beneficiarà clients de Monistrol de Montserrat, Castellbell i el Vilar, Sant Vicenç de Castellet i Marganell, al Bages, Rellinars i Vacarisses, al Vallès Occidental, i Collbató, al Baix Llobregat.



Ver Notes de premsa Endesa Catalunya 2011 en un mapa más grande