viernes, 10 de diciembre de 2010

ENDESA INVERTEIX 300.000 EUROS EN DUPLICAR LA CAPACITAT DE LA XARXA DE MITJA TENSIÓ DE MERINALS I CAN FEU, A SABADELL

• La Companyia amplia d’11 kV a 25 kV la tensió de 14 centres de distribució, de manera que s’uniformitzen les infraestructures que alimenten a 3.750 clients.

• Aquesta actuació, a més de flexibilitzar l’explotació i permetre el mallat i el telecomandament de la xarxa, també ajuda a evitar futures saturacions de les línies.

• Els treballs també han inclòs la instal•lació de més de 400 metres de cablejat de mitja tensió i 75 de baixa, fet que ha permès anular dos centres de distribució.

Sabadell, 10 de desembre de 2010.- Endesa ha finalitzat recentment els treballs per duplicar la capacitat de transport de part la xarxa elèctrica de mitja tensió dels barris de Merinals i Can Feu, a Sabadell. Aquestes reformes a les infraestructures de la ciutat comporten una notable millora de la qualitat del subministrament elèctric, així com de la seva continuïtat.

Els treballs, que tenen una inversió superior als 300.000 euros, aportats íntegrament per la Companyia, consisteixen a ampliar la tensió d’11 a 25 kV de les infraestructures elèctriques del municipi, fet que permet que pel mateix cable hi pugui passar més del doble d’energia que abans. Així, no només es dota la xarxa de més capacitat per donar resposta al creixement vegetatiu i als nous subministraments que hi pugui haver en el futur, sinó que permet repartir les càrregues davant d’una eventual punta de consum o necessitats del mercat.

Per dur a terme aquest canvi s’han reformat tecnològicament 8 centres de distribució i s’han canviat 16 transformadors de potència, ampliant, en total, la tensió de 14 centres de distribució.

Els treballs també han inclòs l’estesa de més de 400 metres de cablejat de mitja tensió i 75 metres de baixa tensió, fet que ha permès l’anulació de 2 centres de distribució.

En total, aquestes actuacions han permès millorar el servei a 3.750 clients, amb una potència instal•lada de 10.440 kVA. Geogràficament, els usuaris beneficiats es distribueixen pels carrers de la Palma, Madrazo, Conillera, Formentera, de les Antilles, de Mèxic, d’Amèrica, del Brasil, de Fuerteventura, de Cuba, d’Alemanya i Carretera de Terrassa, entre d’altres.

El canvi de tensió d’11 kV a 25 kV aporta a la xarxa de distribució una major seguretat i regularitat en el subministrament. A més, a través del seu control i automatització, s’augmenten les possibilitats d’interconnexió amb altres xarxes de 25kV. La homogeneïtzació de la xarxa elèctrica de mitja tensió a 25 kV, a més de flexibilitzar la seva explotació al permetre el mallat i el telecomandament de la xarxa, també ajuda a evitar futures saturacions de les línies.

Aquests treballs de millora de les infraestructures de la capital vallesana s’emmarquen dins les feines de reordenació de la xarxa de la ciutat, que comportarà, un cop finalitzades totes les tasques, l’eliminació de la tensió d’11 kV a la subestació de Can Barba, al terme municipal de Terrassa.


Ver Notes de premsa Endesa Catalunya 2010 en un mapa más grande