miércoles, 15 de diciembre de 2010

ENDESA INVERTEIX UN MILIÓ D’EUROS EN EL SOTERRAMENT DE 13 QUILÒMETRES DE LÍNIES ELÈCTRIQUES A LA CIUTAT COMTAL

·        En total, des del 2002, la Companyia ha invertit més de 5,5 milions d’euros i ha soterrat més de 80 quilòmetres de línies elèctriques.

·        Els treballs s’emmarquen en el conveni que la Companyia i l’Ajuntament de Barcelona van signar fa vuit anys per al desenvolupament d’infraestructures elèctriques al municipi.

·        D’aquesta manera, es minimitzen les interaccions de les actuacions que es duen a terme a la via pública, així com també l’impacte visual que tenen les línies aèries als barris.

Barcelona, 15 de desembre de 2010.- Endesa ha invertit un milió d’euros en el soterrament de més de 13 quilòmetres de línies elèctriques a Barcelona al llarg d’aquest 2010. En total, la Companyia, d’acord amb el conveni signat amb l’Ajuntament de Barcelona, ha dut a terme actuacions a 66 carrers de la ciutat.

Aquest conveni contempla, entre els seus objectius específics, donar servei al ciutadà i millorar la qualitat del medi urbà per mitjà d’obres de sanejament i enllumenat públic; la reserva d’espai per a infraestructures elèctriques, com ara centres de transformació, i la millora de la infraestructura elèctrica de baixa tensió, amb l’adequació del cablejat aeri i la supressió de pals de fusta i torres metàl·liques.

Des de l’any 2002 fins aquest 2010, la Companyia ha invertit més de 5,5 milions d’euros per soterrar més de 80 quilòmetres de línies elèctriques a la ciutat de Barcelona, en el marc del conveni que la Companyia va signar amb el Consistori del municipi per al desenvolupament d’infraestructures elèctriques a la ciutat.  Fins a la seva finalització, el 2011, es preveu que s’hagin soterrat a Barcelona més de 100 quilòmetres de línies elèctriques.

Cada any, una comissió de l’Ajuntament informa a un grup de tècnics de la Companyia a la demarcació de Barcelona dels treballs amb obertura de rases que tenen previst efectuar als diversos districtes de la ciutat i les dates durant les quals es duran a terme. Ambdues parts consensuen les dates i, un cop l’Ajuntament ha obert la rasa i ha passat la canalització, la companyia elèctrica inicia els treballs d’estesa de cable i connexió a la xarxa, de manera que suprimeix les línies aèries d’aquesta ubicació.

Amb aquests treballs realitzats de forma conjunta amb l’Ajuntament, es minimitzen les interaccions de les actuacions que es duen a terme a la via pública, així com també l’impacte visual que tenen les línies aèries als barris. 



Ver Notes de premsa Endesa Catalunya 2010 en un mapa más grande