martes, 28 de diciembre de 2010

ENDESA REVISA 36 SUBESTACIONS DE LA DEMARCACIÓ DE TARRAGONA PER REFORÇAR EL SERVEI A MÉS DE 570.000 CLIENTS

• S’ha comprovat la temperatura dels elements que configuren les instal•lacions amb una càmera de raigs infrarojos que detecta els punts calents.

• La mesura s’anticipa a les possibles anomalies elèctriques que es puguin ocasionar.

Tarragona, 28 de desembre de 2010.- Endesa ha finalitzat la revisió termogràfica de l’aparellatge elèctric de 36 subestacions que la Companyia té a les diverses comarques de la demarcació de Tarragona, com a mesura preventiva per tal d’evitar anomalies en el subministrament elèctric i amb l’objectiu de reforçar i millorar la qualitat del servei als seus més de 570.000 clients.

Els treballs consisteixen en una termografia, és a dir, a mesurar amb unes càmeres de rajos infrarojos la temperatura de tots els elements que configuren les subestacions amb la finalitat de detectar punts calents, és a dir, amb un escalfament superior al normal. En cas de detectar alguna anomalia, com que les coordenades del punt calent queden registrades, automàticament s’activa el mecanisme per a arreglar-lo.

Amb aquesta tècnica preventiva, la Companyia s’anticipa a les possibles anomalies que es puguin ocasionar a aquestes instal•lacions essencials en l’engranatge elèctric, ja que els punts calents detectats són més fàcils de reparar en la seva fase inicial abans que es converteixin en avaries franques i, per tant, derivin en una interrupció del subministrament als clients. Així, els resultats obtinguts confirmen la bona tasca de manteniment duta a terme pels tècnics de l’Empresa, ja que s’ha experimentat una reducció de punts calents detectats.

Els treballs formen part del pla d’inversions d’Endesa a les comarques tarragonines per al manteniment integral de la xarxa elèctrica, de cara a deixar les instal•lacions a punt per atendre puntes de consum i futures connexions.



Ver Notes de premsa Endesa Catalunya 2010 en un mapa más grande