lunes, 15 de noviembre de 2010

ENDESA DUPLICA LA CAPACITAT DE LA XARXA DE MITJA TENSIÓ DEL POLÍGON INDUSTRIAL SOLANES DE CORNELLÀ, AL BAIX LLOBREGAT

• La Companyia ha finalitzat la segona i darrera fase de la homogeneïtzació d’11 kV a 25 kV de la xarxa de mitja tensió de d’aquesta àrea.

• S’han eliminat 2 centres de transformació, 4 torres metàl.liques, 420 metres de línia aèria i 600 de cablejat subterrani a 11 kV a l’entorn de la Rambla de Solanes.

• Aquesta actuació, a més de flexibilitzar l’explotació i permetre el mallat i el telecomandament de la xarxa, també ajuda a evitar futures saturacions de les línies.

Cornellà de Llobregat, 15 de novembre de 2010.- Endesa ha finalitzat la segona i darrera fase dels treballs per duplicar la capacitat de transport de la xarxa de mitja tensió que abasteix el polígon industrial Solanes de Cornellà de Llobregat, a la comarca del Baix Llobregat, amb l’objectiu de reforçar-hi el servei elèctric.

Concretament, la Companyia ha ampliat la tensió d’11 a 25 kV de les línies elèctriques d’aquesta àrea, fet que permet que pel mateix cable hi pugui passar més del doble d’energia que abans. Així, no només es dota la xarxa de més capacitat per donar resposta al creixement vegetatiu i als nous subministraments que hi pugui haver en el futur, per tal de potenciar el desenvolupament econòmic de la comarca, sinó que permet repartir les càrregues davant d’una eventual punta de consum, fet que millora la qualitat en el submistrament als clients.

Les obres han consistit en l’eliminació de 2 centres de transformació, 4 torres metàl•liques, 420 metres de línia aèria a 11 kV i 600 metres de cablejat subterrani del mateix voltatge a l’entorn de la Rambla de Solanes i els carrers d’Arnau Mercader i de l’Energia.

Aquest desmantellament s’ha dut a terme sense afectar el servei als clients de la zona, ja que han passat a alimentar-se a través d’un altre centre de transformació ja existent.

El canvi de tensió d’11 kV a 25 kV aporta a la xarxa de distribució una major seguretat i regularitat en el subministrament. A més, a través del seu control i automatització, s’augmenten les possibilitats d’interconnexió amb altres xarxes de 25kV. La homogeneïtzació de la xarxa elèctrica de mitja tensió a 25 kV, a més de flexibilitzar la seva explotació al permetre el mallat i el telecomandament de la xarxa, també ajuda a evitar futures saturacions de les línies. 




Ver Notes de premsa Endesa Catalunya 2010 en un mapa más grande