martes, 23 de noviembre de 2010

ENDESA DUPLICA LA CAPACITAT DE LA XARXA DE MITJA TENSIÓ DE VILANOVA I LA GELTRÚ PER A MILLORAR LA QUALITAT DEL SERVEI


• La Companyia amplia d’11 kV a 25 kV la tensió de la xarxa, de manera que s’uniformitzen les infraestructures.

• Aquesta actuació, a més de flexibilitzar l’explotació i permetre el mallat i el telecomandament de la xarxa, també ajuda a evitar futures saturacions de les línies.

• Els treballs suposen una inversió superior als 440.000 euros.

Vilanova i la Geltrú, 23 de novembre de 2010.- Endesa ha finalitzat recentment la primera fase dels treballs per duplicar la capacitat de transport de part la xarxa elèctrica de mitja tensió de Vilanova i la Geltrú amb l’objectiu de millorar la qualitat del subministrament als clients de la capital del Garraf.

Els treballs, que tenen una inversió superior als 440.000 euros, aportats íntegrament per la Companyia, consisteixien a ampliar la tensió d’11 a 25 kV de les línies elèctriques del municipi, fet que permet que pel mateix cable hi pugui passar més del doble d’energia que abans. Així, no només es dota la xarxa de més capacitat per donar resposta al creixement vegetatiu i als nous subministraments que hi pugui haver en el futur, sinó que permet repartir les càrregues davant d’una eventual punta de consum o necessitats del mercat.

A més, s’han aprofitat els treballs –que s’han dut a terme als carrers de Llançà, Restauració, Sevilla i Manuel Tomàs- per reformar tecnològicament quatre centres de transformació. Per una banda, les unitats disposen de cabines d’estructura compacta. Aquesta nova tecnologia és més segura i robusta, i gairebé no requereix manteniment, a diferència de la tecnologia anterior, en què aquestes tasques obligaven a tallar temporalment el subministrament elèctric als clients. Igualment, és de fàcil operativitat, fet que permet una maniobra molt ràpida dels equips d’intervenció de l’Empresa.



D’una altra banda, també s’hi han instal•lat els mòduls electrònics necessaris i un sistema de comunicacions que permet accionar des del Centre de Control de la Companyia, de forma remota, els dispositius de maniobra, fet que evita la necessitat de desplaçar equips sobre el terreny en cas d’incidències per dur a terme les corresponents maniobres. Així, s’estalvia temps en la localització d’avaries, amb la conseqüent reducció del temps d’interrupció del subministrament elèctric i, en conseqüència, la millora de la qualitat del servei elèctric.

El canvi de tensió d’11 kV a 25 kV aporta a la xarxa de distribució una major seguretat i regularitat en el subministrament. A més, a través del seu control i automatització, s’augmenten les possibilitats d’interconnexió amb altres xarxes de 25kV. La homogeneïtzació de la xarxa elèctrica de mitja tensió a 25 kV, a més de flexibilitzar la seva explotació al permetre el mallat i el telecomandament de la xarxa, també ajuda a evitar futures saturacions de les línies.

La segona i última fase dels treballs és previst que es duguin a terme durant el primer trimestre de l’any vinent, durant els quals es reformaran i s’augmentarà la tensió a 10 centres de transformació més.


Ver Notes de premsa Endesa Catalunya 2010 en un mapa más grande