jueves, 25 de noviembre de 2010

ENDESA SUBSTITUIRÀ LA LÍNIA ELÈCTRICA DEL TRABUCADOR PER UNA XARXA SUBTERRÀNIA

·        La Companyia ha arribat a un acord amb la Generalitat de Catalunya, el Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí i Infosa.

·        La instal.lació anirà per la part interior de l’istme, des d’Eucaliptus fins a la punta de la Banya.

·         Amb les obres, es reforça el subministrament elèctric a l’empresa explotadora de Les Salines, es redueix l’impacte visual de la infraestructura existent i es guanya en seguretat.

Sant Carles de la Ràpita, 25 de novembre de 2010.- Endesa ha arribat a un acord amb la Generalitat de Catalunya, el Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí  i l’empresa Infosa per substituir la línia elèctrica aèria existent a la barra del Trabucador que connecta la Tancada amb Les Salines de la Trinitat, prop de Sant Carles de la Ràpita, a la comarca del Montsià.
                                                                                             
Concretament, la instal·lació, que periòdicament quedava malmesa pels efectes de temporals, es canviarà per una línia subterrània que anirà per la part interior de l’istme, des d’Eucaliptus fins a la punta de la Banya.

Així, la Companyia assumirà el 30% del pressupost de 700.000 euros que es destinaran als treballs, mentre que Infosa, l’empresa que explota Les Salines de la Trinitat, es farà càrrec del 50% i la Generalitat finançarà el 20% restant.

Amb els treballs, que es preveu que s’executin en un parell de mesos tan bon punt es tinguin tots els permisos, no només es reforça el subministrament elèctric a Infosa, sinó que també es redueix l’impacte visual sobre l’entorn de la infraestructura existent i es guanya en seguretat.

Pel que fa a la línia elèctrica terrestre, es desmantellarà, una obra que assumirà l’Estat.


Ver Notes de premsa Endesa Catalunya 2010 en un mapa más grande