lunes, 8 de noviembre de 2010

ENDESA INVERTIRÀ MÉS DE 55.000 EUROS PER CONTROLAR A DISTÀNCIA 3 CENTRES DE TRANSFORMACIÓ DE L’ALT EMPORDÀ

·        La mesura permet estalviar temps en la localització d’avaries, amb la conseqüent reducció del període d’interrupció del subministrament.

·        La millora beneficia més de 6.500 clients repartits entre 17 municipis de la comarca empordanesa.

·         Els treballs formen part del pla d’inversions de l’Empresa a la zona per reforçar-hi el servei elèctric i dotar-ne la xarxa de les últimes tecnologies.

Figueres, 8 de novembre de 2010.-  Endesa invertirà en els propers mesos més de 55.000 euros per instal·lar els dispositius electrònics necessaris a 3 centres de transformació de la comarca de l’Alt Empordà per tal de poder controlar a distància, a través de telecomandaments, diverses línies elèctriques, amb una potència instal·lada de 61.031 KVA.

Aquesta mesura consisteix a col·locar a la xarxa els mòduls electrònics necessaris i un sistema de comunicacions que permet accionar des del Centre de Control de la Companyia, de forma remota, els dispositius de maniobra, fet que evita la necessitat de desplaçar equips sobre el terreny en cas d’incidències per dur a terme les corresponents maniobres. Així, s’estalvia temps en la localització d’avaries, amb la conseqüent reducció del temps d’interrupció del subministrament elèctric i, en conseqüència, la millora de la qualitat del servei elèctric.

Les línies elèctriques beneficiades per la mesura donen servei als municipis d’Avinyonet de Puigventós, Bàscara, Borrassa, Cabanelles, Cabanes, Figueres, Navata, Ordis, Pau, Peralada, Pontós, Santa Llogaia d’Alguema, Vilabertran, Vilafant, Vilamalla, Vilanant i Vila-sacra, de manera que es millora la qualitat i la continuïtat del subministrament a més de 6.500 clients.

Aquests treballs, que formen part dels plans d’inversió de la Companyia a l’Alt Empordà, no només comporten una millora del servei elèctric, sinó que són un pas més per dotar la infraestructura elèctrica d’aquesta comarca dels darrers avenços tecnològics, amb l’objectiu de donar una resposta adequada a les especificitats del territori i a les necessitats del seu mercat.

A més, aquests treballs apropen les instal·lacions de Endesa en aquesta comarca a un model de gestió més eficient de la xarxa mitjançant la automatització de les seves infraestructures, un aspecte bàsic de les xarxes intel·ligents (smart grids).




Ver Notes de premsa Endesa Catalunya 2010 en un mapa más grande