jueves, 4 de noviembre de 2010

ENDESA REALITZA AVUI UNA CRESCUDA ESPECIAL DE L’EBRE AMB FINALITATS AMBIENTALS

·        El procés s’ha iniciat a les 8 del matí des de la central hidroelèctrica de Mequinensa i també comprèn actuacions específiques des de les de Riba-roja i Flix.
                        
·        Els moments de màxima sortida de la darrera central seran a les 12 hores (amb 1.450 m3/s) i també des de les 13 hores a les 16 hores  (1.350 m3/s).

·        Aquestes actuacions, realitzades d’acord amb la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre, serveixen per netejar de macròfits el riu.

Flix, 4 de novembre de 2010.- Endesa ha iniciat aquest matí un desembassament extraordinari del riu Ebre amb finalitats ambientals. Concretament, les actuacions han començat a la central hidràulica de Mequinensa a les 8 del matí i s’acabaran cap a les deu del vespre.

En total, les accions impliquen la coordinació de tres centrals de la Companyia (Mequinensa, Riba-roja i Flix, per ordre de descens). La sortida total de la darrera central anirà variant segons l’hora del dia, iniciant-se amb només 150  m3/s, que aniran creixent fins als 1.450 m3/s a les dotze del migdia. Llavors, es mantindrà en 1.350 m3/s des de les 13 hores a les 16 hores.

A partir d’aquesta moment, s’anirà reduint progressivament el cabal del riu, que ja tornarà a ser l’habitual de 150 m3/s cap a les 22 hores.

Aquest conjunt d’actuacions serveixen per netejar de macròfits el riu i s’han realitzat d’acord amb la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre.


Ver Notes de premsa Endesa Catalunya 2010 en un mapa más grande